Anoniem (19 jaar) in

hoe vertel ik papa…

Hallo,

Afgelopen zomer was ik een maand in Amerika en op dag 2 heb ik via een sms te horen gekregen dat mijn ouders uit elkaar gingen, op dat moment wist ik nog niet dat mijn vader een andere vrouw had. Je kan je wel voorstellen dat die geweldige reis iets anders verliep en dat er heel veel tranen zijn achtergebleven aan de andere kant van de oceaan.
Na de zomervakantie ben ik op kamers gaan wonen aan de andere kant van het land. Mijn vader heeft eerst in een appartement gewoond. Mijn moeder bleef in ons oude huis. Mijn zusje verhuisd iedere week van onze moeder naar onze vader en terug.
Ondertussen heeft mijn moeder een nieuw huis kunnen kopen en is mijn vader bij zijn vriendin ingetrokken. Ik heb haar nog nooit ontmoet en voor mij hoeft dat ook niet maar nu wil hij voortaan bij mij op visite komen. Hij heeft alleen zo veel meer verkeerd gedaan dan alleen vreemd gaan. Hij breekt mij iedere keer helemaal tot op de grond toe af waarna hij daarna zegt dat hij zoveel van mij houd en mij zo mist (mentaal).
Bij mijn moeder heb ik mijn eigen kamer en ben ik erg graag. En in mijn eigen studentenkamertje ben ik ook erg graag, ik heb geweldig lieve huisgenootjes.
Maar ik weet niet hoe ik mijn vader moet uitleggen dat ik liever niet heb dat hij langs komt. Ik heb brieven geschreven, ik heb met hem gepraat, ik heb met hem geschreeuwd, ik heb vragen gesteld en het geprobeerd te begrijpen. En iedere keer houd hij het een paar weken vol om mij geen pijn te doen maar dan komt de volgende figuurlijke klap in mijn gezicht.
Wat kan ik doen om het contact met mijn vader te redden?
Liefs xmij

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
8 jaren geleden

Dag Anoniem, Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik kan best wel beseffen dat dat een harde klap was om te zien. Niet alleen de reden of dat je ouders uit elkaar zijn gegaan maar ook de manier waarop het gebracht werd. Ik kan begrijpen dat je haar niet wil ontmoeten, maar misschien is dat wel een mogelijkheid waardoor je de hele situatie beter achter je kan laten. Want ik denk dat je van tijd tot tijd wel denkt wie het is of hoe diegene is. Dat zou ik namelijk wel doen. Waarschijnlijk heb je al verhalen gehoord over… Lees verder »

Yannick
Yannick
8 jaren geleden

Beste anoniem, Bedankt voor je bericht. Pff, dat moet inderdaad hard zijn aangekomen op een moment dat je net bent begonnen aan een mooie reis en je in je hoofd met héle andere dingen bezig bent. Ik vergeet ‘die dag’ ook nooit meer, waarop mijn vader vertelde dat hij verliefd was op een ander en ook was vreemdgegaan in die jaren. Wat ontzettend vervelend voor je dat de band met je vader momenteel niet zo sterk is. Dat hij jou, zoals je zelf omschrijft, eigenlijk niet goed begrijpt. Ik vind het heel knap van je dat je al vrij veel… Lees verder »