Eva (15 jaar) in

Hoe vertel ik het mijn vriendinnen?

Mijn ouders gaan scheiden (hebben ze afgelopen zondag verteld). Ik had het al best wel aan zien komen, aangezien ze al bijna een jaar apart woonden. Ik weet alleen dus niet hoe ik het aan mijn vriendinnen moet vertellen. Ik vind het lastig om er opeens over te beginnen. Weet iemand misschien hoe je zoiets verteld? Ik wil dat er niet veel gedoe wordt over gemaakt, maar ik wil wel dat ze het weten. Ze weten ook niet dat mijn ouders al een tijd apart wonen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
rebecca
rebecca
8 jaren geleden

hey Eva, Ik had dat ook toen mijn ouders gingen scheiden. Maar ik heb het eerst mijn beste vriendin verteld, ik ben er gewoon over begonnen en ik heb haar eerst gevraagd om gewoon stil te luisteren zonder te onderbreken omdat ik het heel lastig vond om te vertellen, vervolgens heb ik mijn verhaal gedaan en haar gevraagd om het nog even stil te houden. vervolgens heb ik het aan de rest van mijn vrienden verteld (soms aan 1 tegelijk en soms in een klein groepje) wanneer zij erbij was zodat zij me kon steunen en af en toe helpen… Lees verder »

Lynn
Lynn
8 jaren geleden

Hoi Eva, Slim van je dat je een berichtje stuurt als je advies wilt hebben! Ik kan me voorstellen dat het best lastig voor je is. Dit is ook iets lastigs om te vertellen tegen je vriendinnen. Je kan een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld het vertellen als ze allemaal bij elkaar zijn en zeggen dat het bij jou thuis niet zo goed gaat. Dan kan je daarna aangeven dat ze al een tijdje niet bij elkaar wonen en afgelopen zondag hebben verteld dat ze gaan scheiden. Je kunt ook beginnen over Villa Pinedo en op die manier vertellen… Lees verder »