ano (15 jaar) in

Hoe vertel ik het aan mijn moeder?

hey.
mijn ouders zijn al 4 jaar gescheiden en ik woon om de week bij mijn vader en dan weer een week bij mijn moeder. maar de laatste tijd gaat het slecht tussen mijn moeder en mij. ik krijg steeds meer een eigen mening en ik wil dat ze me met rust laat, maar dat doet ze niet en daar over heb ik steeds meer ruzie met haar. terwijl je de band met mijn vader juist veel beter wordt… ik zie er dan ook elke keer weer tegen op als ik naar mijn moeder moet en ik wil eigenlijk minder bij mijn moeder gaan wonen omdat ik het echt niet meer leuk vind om naar mijn moeder te gaan. maar hoe vertel ik dit aan haar? ik ben bang dat ze heel boos gaat worden of dat ik haar heel erg kwets… please heeft iemand hier ervaring mee?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Ano, Wat vervelend dat het niet zo lekker loopt tussen jou en jouw moeder. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je je hierdoor niet helemaal op je gemak voelt. Als ik mij in jouw situatie verplaats, ik ben zelf ook een kind van gescheiden ouders, dan zou ik denk ik een gesprekje houden samen met jouw vader en jouw moeder. In dit gesprekje kun je het dan hier over hebben en samen proberen tot een goed oplossing te komen. Zo’n gesprekje kan ontzettend moeilijk zijn, maar het kan je wel ontzettend goed verder helpen. Juist omdat je er… Lees verder »

Liz
Liz
8 jaren geleden

Hee,

Ik begrijp precies hoe je je voelt, hetzelfde heb ik ook met mijn moeder, telkens als ik bij m’n moeder ben dan is er wel gezeur. Helaas kun je er weinig aan doen en ik snap dat je dan graag meer bij je vader wilt zijn.
Als je het besluit te gaan vertellen doe dat dan op een rustige manier, en leg het ook uit, doe dit anders samen met je vader. Dan heb je nog een beetje steun als je moeder er niet mee eens is of met iemand anders erbij.

Veel succes !