Elise (17) in

Hoe vertel ik het

Hallo, ik ben niet helemaal te vreden met mijn woonsituatie maar weet niet wat ik moet doen. Mijn ouders zijn nog maar 1 jaar uit elkaar. Ik ben 2 weken bij mijn moeder en dan weer 2 weken bij mijn vader. Bij mijn moeder heb ik geen problemen het is altijd gezellig. Alleen bij mijn vader is het wat minder leuk. Hij is vaak chagrijnig of snel boos op mij om niks. Hij vergeet soms dat ik vroeg moet werken waardoor ik geen avondeten heb. Ik hou heel veel van mijn vader alleen ik woon liever bij mijn moeder. Hoe zeg ik zo iets tegen mijn vader? Of hoe begin ik over dit zonder hem te kwetsen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Luca
Luca
7 jaren geleden

Hoi, ik zit best wel in dezelfde situatie, behalve dat ik om de week wissel van de ene naar de andere ouder, en mijn ouders ongeveer 1,5 jaar uit elkaar zijn. Als ik wegga bij mijn moeder, heb ik het idee dat ik haar alleen achterlaat, en bij mijn vader ben ik gewoon meer op mijn hoede. Ik denk er nu vaak aan om bij mijn mleder te gaan wonen, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik nou wil, en hoe zwaar het deel van ‘mijn vader niet kwetsen’ daarin moet wegen. Verder ben ik bang dat… Lees verder »

Nina
Nina
7 jaren geleden

Lieve Elise, Wat fijn dat je dit forum hebt gevonden om je vraag op te stellen. Ik begrijp dat je heel veel van je vader houdt en hem niet wil kwetsen. Ik had dit ook met mijn moeder toen ik vaker naar mijn vader wilde. Ik heb nu co-ouderschap, wat inhoudt dat ik om de week bij mijn moeder ben en om de week bij mijn vader. Mijn moeder en ik kunnen best wel eens chagrijnig tegen elkaar doen. Voor mij helpt het dan heel erg dat ik er maar een week ben ipv langere tijd. Als ik er dan… Lees verder »

Robin
Robin
7 jaren geleden

Hee Elise, Goed van je dat je hulp vraagt bij een situatie waar je zelf lastig uit komt. Heb je wel eens aan je vader gevraagd wat de reden is dat hij vaak zo boos op je is? Wat je schrijft vind ik ook belangrijk dat je dat aan je vader verteld: “ik hou van je, maar woon liever bij mijn moeder”. Misschien helpt het als je eens een keer samen met hem het gesprek aan gaat, dan gaan jullie samen een keer ergens wat drinken, en dan breng je dit ter sprake. Voor jouw vader zal het ook niet… Lees verder »