Anoniempje (12 jaar) in

Hoe te zeggen

Hoi, ik ben Fleur en ben twaalf jaar mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was
mijn vader wil het liefst co ouderschap ik heb me er denk in laten praten dus nu heb ik gezegd dat ik dat wil om gezeik de voorkomen maar nu ik dat heb gezegd is er juist meer gezeik mijm moeder wil geen co ouderschap alleen ik durf mijn vader niet teleurtestellen nu weet ik echt niet wat ik moet doen dus vraag ik het aan iemand anders

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Anoniempje, Dankje voor je bericht. Dat is een vervelende situatie. Als ik het zo lees gaat een van je ouders het altijd oneens zijn met een beslissing van de ander als jullie niet met z’n allen in gesprek gaan. Daarom stel ik voor dat je met beide ouders in gesprek gaat en jij aan ze zegt wat jij het belangrijkst, fijnst en het meest veilig vindt. Hierop kunnen jou ouders indien ze het ermee eens zijn een plan opstellen die voldoet aan jou behoeften. Het gaat hierbij om dat jij de belangrijkste persoon bent en niet een of beide… Lees verder »

Fleur
Fleur
9 jaren geleden

Dankje iedereen ik denk dat ik het weet wat ik moet doen ik moet ook kiezen wat ik wil

liselot
liselot
9 jaren geleden

Lieve Fleur, ik ben het met Nina en Rachel eens, jij mag zelf aangeven wat jij het fijnst vindt. Ik herken mezelf in deze situatie, het gevoel hebben dat je tussen je twee ouders in staat is nooit fijn en zou ook niet moeten mogen, je mag zelf aangeven wat jij het fijnst vindt. Of dat nou co-ouderschap is of niet, en als je dat rustig aan je ouders uitlegt zullen ze dat altijd accepteren en respecteren het gaat namelijk om wat jij wilt en het fijnst vindt en niet om wat je ouders het fijnst vinden, zij hoeven immers… Lees verder »

Rachel
Rachel
9 jaren geleden

Hey Fleur,

je bent loyaal dat ik snap, maar je moet ook laten merken hoe jij het wilt. Als jij je ouders even vaak wilt zien moet je dat gewoon zeggen. Het is goed dat je vader vraagt wat jij wilt.

Je houd rekening met je ouders, maar je ouders moeten dan ook rekening met jou houden. Vraag aan je moeder waarom zij geen co-ouderschap wilt.leg uit waarom jij dat zou willen.dan komen jullie er vast uit.

groetjes Rachel

Nina
Nina
9 jaren geleden

Hoi Fleur, Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Ik kan me voorstellen dat het geen fijne situatie is waar je nu in zit. In je berichtje lees ik terug dat je eigenlijk iets hebt gezegd waar je voor je gevoel niet achter staat. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt bij de keuze die gemaakt gaat worden. Het gaat niet om wat jou vader of moeder willen maar om wat jij wilt. Als je het voor jezelf nog niet helemaal duidelijk is hoe je de situatie en de omgang met jouw ouders graag wil zien… Lees verder »