Anne (16) in

Hoe kan ik hier over praten?

hoi,
Ik merk dat sinds de scheiding van me ouders (Wat nog niet eens een jaar geleden was, en nogal onverwachts kwam.) Dat ik mezelf steeds meer opsluit in me eigen wereldje, ik praat minder met andere en verwaarloos me schoolwerk. Ik merk zelf ook dat ik het steeds moeilijker begin te vinden om met me ouders te praten over wat me emoties op het moment is, ik loop als het ware rond met een glimlach die niet altijd waar is om te zorgen dat ze zich geen zorgen over hoeven te maken, of met vragen komen. Ik wil gewoon graag met ze praten over wat ik denk of waar ik mee zit, maar het lukt me niet. Hoe kan ik het makkelijker maken om te praten met me ouders hierover?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
caithlin
2 maanden geleden

hey anne maak je geen zorgen ik heb het zelfde maak eers een praatje tijdens het eten en ga na het eten rustig met ze babelen en praat er anders over met je docent of juf / meester en denkje dit lukt niet bel een vriendje of vrindinetje op graage daan liefs anoniem

Jordi
3 maanden geleden

Hoi Anne. Wat goed dat je ons forum gevonden hebt! Dit is de plek waar jij kan praten met mensen zoals ik, iemand die weet hoe het is als je ouders gescheiden zijn. Ik herken het heel erg dat je je af en toe opsluit in je eigen wereld. Dat is helemaal niet raar. Er gebeuren een hele hoop dingen om jou heen waar je vaak niks aan kan doen. Soms is het dan fijn om even alleen te zijn. Toen mijn ouders gingen scheiden sloot ik me soms ook wel eens een tijdje op. Maar ik merkte wel altijd… Lees verder »

Lisa
3 maanden geleden

Lieve Anne, Welkom op het forum van Villa Pinedo. Wat ontzettend dapper dat je hier je vraag stelt. Je geeft aan niet goed te weten hoe je over je emoties kan praten. Helaas is dit iets wat ik ook erg heb gehad na de scheiding van mijn ouders. Ik herken mij heel goed in je verhaal, ook ik trok mij terug en verwaarloosde mijzelf en schoolwerk. Het is heel belangrijk om te weten dat het ook oké is als het niet oké met je gaat, dit mag je ook altijd uiten. Je zegt geen makkelijke prater te zijn, maar dit… Lees verder »