Anoniem (15 jaar) in

Hoe?

Hoi ik ben een meisje an 15 en mijn ouders zijn 3 jaar geleden gescheiden en ik woon bij mn moeder. Ik heb sinds 2 jaar geen contact meer met mijn vader omdat hij me niet behandeld zoals ik het wil zoals een echte vader. Maar hij wil weer contact met mij maar ik weet niet hoe ik het het beste aan kan pakken maar ik ben er op dit moment niet aan toe vanwege mijn examens en ik ben bang als ik het probeer (het contact weer opte pakken) dat het mis gaat en dat ik weer maanden lang verdrietig en teleurgesteld ben. Wie weet hoe ik het beste dit kan aanpakken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
esmee
esmee
8 jaren geleden

hee probeer meteen na je exames weer contact te zoeken met je vader ook al gaat het niet goed. als het niet goed gaat probeer dan te praten met een psygoloog dat help heel veel en zorg dat je vader daar ook mee gaat praten dan kan zij een soort oplossing worden van jou en jou vader.
succes en sterkte xxx esmee

Nina
Nina
8 jaren geleden

hi anoniem, dankjewel voor je berichtje op ons forum. Wat een lastige situatie.. ik kan mezelf heel goed voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken. Ik heb vroeger ook een langere periode geen contact gehad met mijn vader. Ik vond het ook enorm lastig om een keuze te maken in wanneer het beste moment was om weer contact te hebben. Dit kwam inderdaad doordat ik niet wist of ik er verdrietig van zou worden of juist niet, het was allemaal best onduidelijk. Ik denk dat het het beste is om te doen wat voor jou goed voelt.… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Bedankt voor je berichtje, ik kan zeker begrijpen hoe vervelend en lastig dat moet zijn. Ik zou zelf adviseren om hem te laten weten dat je nog even niet contact wil maken. Het is namelijk geheel terecht dat je er nu niet aan toe bent, en met alle andere druk is het ook beter als je het nog even laat liggen zou ik zeggen. Maar laat je vader dan wel even weten dat dit aan de hand is, dat maakt het voor jullie beiden makkelijker. Op die manier hoef jij je er nu even niet druk over te maken, en… Lees verder »