Anoniem (15 jaar) in

Hij begint ons leven te bepalen

Hey, een paar maanden trug zijn mijn ouders gescheiden en me moeder was meteen opzoek naar een nieuwe vriend. Al snel had ze iemand gevonden en hij was in het begin nog wel aardig maar langzaam begint hij ons leven te bepalen en mijn moeder doet er niets aan omdat ze bang is om hem kwijt te raken.
Ik kan niets goed doen in hun ogen en leef in angst….

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hi,

Wat een vervelende situatie.
Ik denk dat jouw moeder het heel vervelend en moeilijk vindt om alleen te zijn. Hierdoor had ze al snel een nieuwe vriend en wil ze hem ook niet kwijtraken.

Het kan misschien helpen om hem te vertellen hoe je je erover voelt. Maar je kan ook aan je moeder vertellen dat je het moeilijk vindt, misschien kan zij dan met hem gaan praten?
Ook kan het heel erg helpen om met andere mensen over je problemen te praten. Een familielid, een vriend of vriendin of een leraar op school?

Groetjes nicoline

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey Anoniem, Ik heb in een soortgelijke situatie geleefd, het voelt alsof je niets goed kan doen. Of kan zeggen dus dan kruip je helemaal in jezelf. Wat ik toen heb gedaan is het uitspreken. Als jouw moeder er niets aan doet dan kan jij er wel een goed gesprek over hebben met hem. Hij doet waarschijnlijk ook alleen maar wat hij denkt dat goed is. Als je het te moeilijk en confronterend vind om met hem over te praten kan je natuurlijk ook nog een brief sturen. Het belangrijkste is dat je gewoon jezelf kan zijn in je eigen… Lees verder »