NB (18 jaar) in

Hier zit ik mee

Hallo,
Mijn ouders zijn nu zo een 11 jaar gescheiden. Mijn vader en moeder hebben na de scheiding nooit echt meer contact gehad, er was de hele tijd ruzie. De eerste paar jaren van de scheiding ben ik om het weekend naar mijn vader gegaan. Ik heb dit de hele tijd vol gehouden tot 2 jaar terug. Ik ben nu 18 en krijg dan ook een bijbaantje en ga ook stappen. Dus ik zie mijn vader bijna nooit meer. Ik heb ook geen behoeften meer om hem te zien, hij doet de heletijd moeilijk met het betalen van de alimentatie. Zo erg zelfs dat we een advocaat hebben moeten schakelen en dat het voor de rechter komt.
Ik zit nu echt in een tweestrijd. Graag zou ik contact willen houden met mijn vader omdat het mijn vader is en als ik later kinderen zou krijgen zou ik het fijn vinden dat ze hun biologische opa kunnen zien. Maar aan de ander kant zou ik graag het contact willen verbreken vanwege dat hij (bijna) geen alimentatie meer wil gaan betalen. Waardoor ik een gevoel krijg dat ik niet echt meer belangrijk voor hem ben. Verder neemt hij het minimaal contact met ons op als hij 1x per maand iets van zich laat horen is het al veel.
Wat moet ik doen?! Ik zit hier erg mee en als ik er al aan denk begin ik al te huilen!

Xx

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
NB
NB
9 jaren geleden

Hoi Tessa,
Super bedankt voor de tip om alles op een rijtje te zetten. Idd ik moet de beslissing maken. Het geeft ook wel een fijn gevoel om te horen dat ik niet alleen in zo een situatie zit/zat. Ook al is het natuurlijk niet fijn!!
Bedankt voor het mee denken!

Xx NB

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi NB, Dat lijkt me een heel lastige situatie. Ik herken ook wel wat je beschrijft. Ik heb zelf ook een keer het contact tijdelijk verbroken met met mijn vader. Enerzijds wil je dat je vader van je houdt, dat je zijn liefde krijgt en denk je na over hoe het is als ze zelf straks kinderen krijgt. Maar anderzijds lijkt het dan beter om het contact te verbreken, omdat allemaal teveel pijn en verdriet doet om op deze manier door te gaan. Ik kan moeilijk voor jou bepalen waar je goed aan doet. Daar zal je zelf achter moeten… Lees verder »