lindy (10 jaar) in

Het moet

hoi ,
mijn vader dwingt mij om met hem te praten.
ik vind het dan ook moeilijk om nee te zeggen.
ik vind het vervelend dat het vervolgens soms ook moet.
ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Een Gekwetst Meisje
Een Gekwetst Meisje
8 jaren geleden

lieve lindy,

ik wil jou zeggen je moet niet iets doen wat je niet wilt als jij er nog niet klaar voor bent dan zeg je dat misschien houd hij er rekening mee en laat hij jou een tijdje met rust tot dat jij er klaar voor bent . Ik snap ook dat je het moeilijk vind om het tegen hem te zeggen, maar het is je wel je vader en hij hoort toch naar jou te luisteren als je ergens mee zit?

xxx een gekwetst meisje

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Lindy,

Ik begrijp dat je deze situatie erg moeilijk vind. Ik had ook een tijd waarbij ik niet met mijn vader wilde praten. De meeste mensen in mijn omgeving vonden dit toen heel raar. Ze zeiden dat ik gewoon moest praten met hem.

Ik raad je aan om dat te doen wat jij goed vindt. Als jij niet wilt praten hoeft dat ook niet. Leg bijvoorbeeld aan je vader uit, dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Desnoods kun je dit iemand anders, bijvoorbeeld je moeder ook eens uitleggen.

Ik wens je veel liefs,

Anne

Aron
Aron
8 jaren geleden

Beste Lindy,

Ik kan mij voorstellen dat het erg moeilijk is om met jouw vader te praten. Als je dit liever niet doet, dan kan ik dit heel moeilijk zijn.

Misschien is het een goed idee om eens tegen jouw vader te zeggen dat je het een beetje moeilijk vindt om met hem te praten. Ik denk dat jouw vader je vast wilt helpen als je dit aangeeft. Misschien kan hij met jouw praten op een manier die jij prettiger vindt, waardoor het minder moeilijk is.

Veel succes!

Groetjes Aron