Fleur (15) in

Het houdt me zo bezig

Mijn ouders praten zo negatief over elkaar tegen mij, ik heb het gevoel dat ik van de een niet van de ander mag houden en ik durf niet over de ander te praten omdat ik weet dat er dan weer gezeur komt. Ook vind ik het heel zielig voor mijn moeder dat mijn vader zo over haar praat en dat raakt haar heel erg en dat houd mij zo erg bezig, ik wil er graag voor haar zijn maar dat kan niet altijd, ik kan me slechter zo concentreren op school want het houd me zo bezig. Weet iemand wat ik moet doen?

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Fiene BakxAnoukSandraDoloresEvelien Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Fiene Bakx

heyy Fleur,
praat erover met iemand die je vertrouwt!
en praat erover met je ouders

Anouk

Hi Fleur, Allereerst: wat goed dat je je gevoel en probleem bij ons uit! Wat een ongelooflijk naar gevoel is dat he? Ik kan me goed in jouw situatie verplaatsen en heb dit ook heel sterk gevoeld. Ik snap heel goed dat dit jou bezighoudt. Ouders zijn mensen en mensen maken fouten, vaak zelfs zonder dat zij dit doorhebben. Ik denk niet dat jouw ouders echt doorhebben hoeveel impact dit op jou heeft. Mijn advies zou zijn om dit uit te spreken, maar ik snap ook heel goed dat dat een grote drempel is en je dat misschien niet durft.… Lees verder »

Sandra

Hoihoi Fleur, Dankjewel voor jouw berichtje op het forum, goed dat je dit met ons deelt. Wel vervelend om te lezen wat er aan de hand is, dat is natuurlijk helemaal niet leuk. Ik herken het ook wel heel erg. Bij mij was het een beetje andersom, mijn moeder praatte altijd heel onaardig over mijn vader en ze had het vooral over wat hij allemaal fout had gedaan. Dit was voor mij toen moeilijk en ik kan me inderdaad goed voorstellen dat het jou ook zo bezig houdt. Zelf durfde ik er nooit zoveel over te zeggen tegen mijn ouders,… Lees verder »

Dolores

Lieve Fleur, ik herken wat je schrijft en ik weet hoe verschrikkelijk dat is. Als eerste stuur ik even een virtuele knuffel naar je toe <3 Ik vond dit een van de moeilijkste dingen van de hele scheiding en ook daarvoor. Mijn vader heeft altijd gemene dingen over mijn moeder aan me verteld. Toen ik er echt niet meer tegen kon ben ik voor mijn ouders gaan opkomen. Ik zei dat het niet waar is en dat ik geen gemene dingen meer wil horen. Het werkt best goed. Nog niet altijd, soms zeggen ze nog gemene dingen over elkaar tegen… Lees verder »

Evelien

Lieve Fleur, Wat ontzettend knap dat jij je verhaal met ons deelt! Ik kan me voorstellen dat het voor jou vervelend is dat dit gebeurt. Toen mijn ouders gingen scheiden, en nog steeds, konden zij ook niet met elkaar omgaan. Vooral mijn moeder zei lelijke dingen over mijn vader. Ik werd daar vaak verdrietig van. Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik het van me af kon zetten. Als het nu nog gebeurd, dan reageer ik er niet op en wacht ik zelf tot mijn ouder over een ander onderwerp begint. Als je er met iemand over wil praten,… Lees verder »