Irisje (13 jaar) in

Het doet pijn

Elk moment , elk gevoel gaat met je mee want op zo’n moment dat je ouders niet meer van elkaar houden doet gewoon pijn. Want ze hebben je inmiddels laten opgroeien en laten zorgen voor de persoon die je nu bent. En tja dan gebeurt het . Je vader/moeder gaat ergens anders wonen en dan weetje dat het gezin niet meer compleet is en dan ben je weer zo’n iemand met gescheiden ouders (wat er zo veel zijn) elk moment en elk gevoel dat je voor de scheiding had is gewoon in een keer weg. Natuurlijk word je zelfstandig en weetje dat het niet meer kan zijn zoals vroeger maar dat wil toch niet zeggen dat je altijd vrolijk moet blijven. Me zus heeft hierop ook over mij geschreven en ik weet dat ze dat heel serieus heeft gedaan want ze geeft om me en ze wilde haar verhaal delen en ik ben heel trots op der want niet ieder mens praat over haar/zijn gevoelens ik hoop dat veel kinderen en volwassene naar haar verhaal kunnen luisteren want ze heeft geschreven over de thuis situatie en ik weet dat ze bijna 18 is al bijna volwassen maar dat wil niet zeggen dat ze er niet moeilijk mee heeft . Hoe oud je ook bent of word zo’n situatie doet gewoon pijn en ik zeg altijd ieder huis heeft zijn kruis maar sommige hebben er net effe iets langer last van .

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Irisje,

Mooi verhaal! Ik wens je verder veel liefs. Blijf vooral zo goed over je gevoelens praten.

Liefs,
Anne

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Irisje,

Heel erg bedankt voor je mooie berichtje! Ik sluit me helemaal aan bij Jonathan, je hebt je verhaal heel erg mooi weten te verwoorden..
Je hebt ook helemaal gelijk Iris, als je zegt dat leeftijd niet uitmaakt bij de manier waarop kinderen geraakt kunnen worden door een scheiding!
Blijf vooral schrijven en zoals Jonathan ook zegt, denk ook terg aan de mooie herinneringen, maar denk ook vooral aan de mooie tijden die zeker nog zullen komen!

Veel liefs,

Mehtab