Floortje (23) in

Helpen met verhuizen

Hey! Aankomende zaterdag gaat mijn stiefvader (samen met mijn moeder) mij helpen verhuizen. Mijn stiefvader heeft hier speciaal een busje voor gehuurd, super lief.

Nu heeft mijn vader ook net aangeboden om te helpen zaterdag en ik merk ik dat het ongemakkelijk vind om te moeten zeggen dat ik al hulp krijg van mijn stiefvader (ondanks dat ik het aanbod heel erg waardeer). Ik weet dat ik me er niet schuldig om hoef te voelen, maar toch merk ik dat ik hem niet wil passeren of kwetsen. Wat kan ik het beste tegen hem zeggen? Of wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Liza
4 maanden geleden

Hey Floortje, wat goed dat je je vraag hier deelt op het forum! Ik kan goed begrijpen dat dit zorgt voor ongemak. Wat je zelf al heel goed zegt is dat je je er niet schuldig om hoeft te voelen. Het gevoel dat je hem niet wilt kwetsen of passeren is volkomen logisch. Ik herken heel erg wat je zegt en je bent hierin niet alleen ❤️ Ik heb een hele goede band met mijn stiefmoeder en ik merk soms aan mijn moeder dat ze dit lastig vindt. Zo was ik vorige week jarig en kreeg ik een uitnodiging van… Lees verder »

Floortje
4 maanden geleden
Reply to  Liza

Super lief jouw reactie Liza, dankjewel. Daar heb ik zeker wat aan <3

Liza
4 maanden geleden
Reply to  Floortje

❤️

Romy
4 maanden geleden

Hey Floortje! Wat spannend dat je gaat verhuizen. En super goed dat je tips vraagt op het forum 🙂 Ik heb zelf geen ervaring met deze specifieke situatie, maar ik kan me goed voorstellen dat dit lastig is. In het gevoel hebben een van je ouders te passeren of kwetsen, kan ik me wel vinden. Dit heb ik ook een aantal keer gehad en dat is geen fijn gevoel. Ten eerste super fijn dat je stiefvader je wilt helpen, dat scheelt een hoop werk ;). Wel vervelend dat jij hierdoor niet zo goed weet wat je tegen je vader moet… Lees verder »

Floortje
4 maanden geleden
Reply to  Romy

Bedankt voor je reactie Romy! Ik denk dat het inderdaad een goed idee om aan te geven dat zowel mijn moeder als stiefvader komen helpen. En dat hij eventueel met iets anders kan helpen is een super goed idee (: Daar heb ik zeker iets aan X

Romy
3 maanden geleden
Reply to  Floortje

Sorry voor de late reactie! Fijn om te horen dat je er iets aan hebt 🙂