Helena (24) in

Gewoon vertellen

Mijn ouders gaan scheiden en zijn niet eerlijk over waarom ze uit elkaar gaan. Als ik ze er naar vraag krijg ik te horen dat dat iets is tussen hun is, en dat voor mij belangerijk is om te weten dat ze van mij houden en dat het niet het einde van de wereld is.

Ik dacht dat pap verliefd was op iemand anders maar dat willen ze dus niet met mij bespreken, ik ben geen kind meer en vind dat ik recht heb op de waarheid zodat ik het ook beter kan verwerken. Nu weet ik niet of ik boos of verdrietig mag zijn. Ik vind niet eerlijk en open zijn hetzelfde als liegen…

Hebben jullie ouders wel uitgelegd wat er echt is? Ik snap niet waarom mijn ouders het niet gewoon vertellen…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kelly
Kelly
7 jaren geleden

Hoi Helena, Ik kan mij voorstellen dat je het graag zou willen weten. Aan de andere kant kan dit ook vervelend zijn. Om even een heel extreem voorbeeld te gebruiken: Stel je moeder of vader is vreemd gegaan en daarom hebben ze besloten te gaan scheiden. Zou je willen weten dat je moeder of vader misschien wel de reden is geweest van de breuk? Ga jij je niet af vragen of dit voorkomen had kunnen worden? Misschien wordt je hierover boos op je moeder of je vader. Aangezien je ouders het niet willen vertellen, zonder je nu ongerust te maken,… Lees verder »

Ikke
Ikke
7 jaren geleden

Dag Helena, ik snap dat dat heel vervelend en naar voor je is! Mijn vader heeft gezegd dat hij op een ander viel en ze hebben het verteld. Je kan misschien iemand in vertrouwen nemen. Ik heb over mijn situatie ook tegen juf verteld. En ik kan alles met mijn moeder bespreken en kan alles tegen haar zeggen. Alleen bij mijn vader niet iemand waar ik alles kan vertellen. Maar ik zou iemand in vertrouwen nemen en het vertellen! Ik denk dat een volwassene je er een beetje bij kan helpen! Hoop dat je er iets aan hebt gehad!

daniquevdw
daniquevdw
7 jaren geleden

hoi Helena, ik snap je zo goed. mijn ouders zijn in 2005 gescheiden en er werd altijd gezegd dat ze uit elkaar zijn gegaan omdat ze niet meer van elkaar houden. nu heeft mijn vader een paar jaar geleden gezegd dat hij mijn moeder betrapt had op vreemdgaan en dat hij eigenlijk een rechtzaak wou beginnen. ik ken mijn moeder heel goed en geloof het bijna niet. ik ben te bang om het te vragen omdat ik bang ben dat ze helemaal boos word. maar op zich hebben wij wel de leeftijd om de echte waarheid te weten. door alle… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Helena, Bedankt voor je berichtje op het forum. Het is erg vervelend dat je ouders aan het achterhouden zijn waarom ze gaan scheiden. Het zorgt voor veel onduidelijkheid, onbegrip en boosheid bij jou. Dit kan ik heel goed begrijpen, omdat ik ook de mening deel dat alle kinderen echt hebben om te weten waarom hun ouders uit elkaar gaan. Ik denk zeker ook dat jij recht hebt om dat te weten. Mijn tip is om hierover in gesprek te gaan met je ouders en ze duidelijk te maken dat jij het recht hebt om te weten waarom je ouders… Lees verder »