Anoniempje (13 jaar) in

Gewenste verandering

Hallo,
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1 jaar Was, ik woon bij mijn moeder en ga om het weekend naar Mijn vader met de trein (hij is in een andere stad gaan wonen). Mijn moeder is hertrouwd en ik heb twee half broertjes. Mijn vader heeft een vriendin en nog een meisje mijn halfzusje. Ik heb ook een broer en zus, mijn broer woont bij mijn vader. Mijn zus gaat niet meer naar mijn vader en ik ben zelf nu aan het twijfelen of ik nog wil gaan. Mijn vader zei vaker slechte dingen over mijn moeder, ik heb gezegd dat ik dat niet wou, daar is hij ook mee gestopt. Ik vind het niet echt fijn om bij mijn vader te zijn het is er erg rommelig en ongeregeld. Maar het meest vervelende is hij alleen maar aan zichzelf denkt als ik zeg dat ik bijvoorbeeld een dagje later kom omdat ik wil logeren met een vriendin begint hij meteen zielig over zichzelf te doen, dat vind ik echt heel vervelend. Hij doet gewoon alsof hij heel zielig is. Ik heb ook heel vaak dat ik denk van hou toch eens op! Ik zie er de laatste tijd erg tegenop om naar mn vader te gaan, ik zit veel op mn kamer (zelfs mijn kamer is een rommel er liggen allemaal spullen die niet van mij zijn). Ik slaap heel slecht ik lig heel lang wakker(vooral als ik bijna naar mijn vader ga of als ik bij mijn vader ben) , omdat ik niet weet wat ik moet doen. Moet ik het eerlijk zeggen? (ik weet niet echt wat ik moet zeggen) moet ik gewoon zeggen dat ik niet meer wil komen, of niks zeggen (dat ga ik waarschijnlijk niet volhouden) dit is dezelfde reden dat mijn zus geen contact meer met mijn vader wou. Ik weet het echt niet, ik heb er met andere mensen over gepraat maar die kunnen me niet echt helpen. 🙁 kan iemand mij hiermee helpen???

Groetjes anoniempje

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniempje
anoniempje
9 jaren geleden

hey,
ik heb nagedacht en ik denk dat het beter is als ik minder contact met mijn vader heb. Doordat ik slecht slaap gaat het ook slechter op school, ik haal slechte cijfers. maar ik weet echt niet hoe ik dit tegen hem moet zeggen, hij weet helemaal niks van hoe ik me voel en dat ik er mee zit 🙁
mijn zus heeft dus bijna geen contact meer met mijn vader, dat is gekomen door een soort ruzie en ik wil niet dat dat ook bij mij gebeurt 🙁
gr anoniempje

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hallo Anoniempje, Dankjewel voor je berichtje op ons forum! Goed van je dat je jouw situatie en vraagt met ons wilt delen. Wat een vervelende en best ingewikkelde situatie.. Ik kan me voorstellen dat je het door de situatie minder fijn vindt om naar je vader te gaan. Knap van je dat je naar je vader hebt uitgesproken dat je het niet leuk vindt als hij nare dingen over jouw moeder zegt. Gelukkig is hij daar in ieder geval mee opgehouden, dit betekent dat hij wel naar je luistert en dat is in ieder geval positief! Ik kan me goed… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniempje, Bedankt voor je berichtje hier op het forum. Wat een vervelende situatie :(. Ik kan me voorstellen dat je er inderdaad tegenop ziet om naar je vader te gaan, aangezien hij de hele tijd maar zielig blijft doen. Allereerst: heel positief dat je al eens hebt gezegd dat je het vervelend vindt dat je vader negatief over je moeder praatte. Dat hij daarmee is gestopt, blijkt wel dat hij naar je luisterde en dat hij jouw wens respecteerde. Daarom denk ik ook dat je best eens tegen hem kan zeggen dat je nu het idee hebt dat hij… Lees verder »