(14 jaar) in

Gevoel dat ik hem teleurstel

hallo

Ik heb nu een weekendregeling ( om het weekend naar mijn vader). Nu vraagt mijn vader iedere zondag avond als ik weg ga naar mijn moeder ” wanneer neem je je schoolboeken nou eens mee, dan kun je hier ook blijven “. Maar hoe vaak ik ook zeg dat ik dat niet wil, hij blijft het vragen. Ik vind het heel erg moeilijk als hij dat telkens vraagt, want ik heb telkens het gevoel dat ik hem teleur stel als ik zeg dat ik het niet wil. Nu gaat sowiso de hele scheiding super moeilijk. Het duurt als bijna 2 jaar. Ik vraag mij echt af of de rust er ooit nog komt.

Hebben jullie tips?

xxxxx

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hoi,

Wat vervelend dat je vader dit steeds blijft vragen!
Het is misschien een goed idee om met je vader te praten en duidelijk uit te leggen waarom je liever door de weeks bij je moeder bent. Je kan erbij zeggen dat je heel veel van je vader houdt, maar dat je het fijner vindt om vanaf je moeder naar school te gaan. Ik denk dat hij je wel begrijpt als je het goed uitlegt.

Liefs, Nicoline

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Goedenavond, Bedankt voor je berichtje op het forum! Zo’n situatie als deze is af en toe best lastig, omdat het moeilijk kan zijn om aan te geven hoe jij je voelt over zo’n gevoelig onderwerp. Probeer je eens te verplaatsen in je vader. Jouw dochter, van wie je ontzettend veel houdt, is om het weekend bij jou en voor de rest van de tijd bij jouw ex. Dit kan voor hem frustrerend zijn, aangezien je meer tijd bij je moeder doorbrengt. Ik vind het daarom logisch dat jouw vader je vraagt of je af en toe ook voor een langere… Lees verder »

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey, Ik begrijp precies wat je bedoeld. Ik ben negen dagen van de week bij mijn moeder en vijf dagen bij mijn vader. Ik ga dus wel soms vanaf papa naar school. Als je niet met al je spullen wilt sjouwen is het heel handig om gewoon al je boeken in je kluisje te bewaren. Maar als je natuurlijk het niet prettig vind om vanaf hem naar school te gaan. Dan kan je hem gewoon vertellen waarom niet en dat je echt wel begrijpt waarom hij je langer wil zien, maar je moet nu even aan jezelf denken. Dat begrijpt… Lees verder »

Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Hoi, Bedankt voor je bericht. Ik begrijp dat gevoel heel erg! En ik denk een heleboel andere kinderen ook. Toch moet je proberen je eroverheen te zetten en te bedenken wat nou echt het beste is voor JOU, en waarom. Waarschijnlijk is dat toch echt dat je liever bij je moeder bent wanneer je naar school moet. Als je ook goed weet waarom, kan je dat proberen uit te leggen aan je vader zodat hij er misschien meer begrip voor krijgt. Misschien heb je dit al vaak gedaan, maar als hij het nog steeds blijft vragen… Je kan er ook… Lees verder »