Liz (19 jaar) in

Gevoel dat ik haar kwijt ben

Hoi hoi,

Graag zou ik mijn verhaal willen doen over (de vriendin van m’n vader)/kadomoeder.

Ik noem haar kado moeder omdat ze zo voor me is of eigenlijk was.

Sinds het begin dat mijn ouders officieel gingen scheiden stond ze vaak voor me klaar, ik kon m’n verhaald bij haar kwijt als me iets dwars zat. Helaas is dit sinds kort omgeslagen.
Ik heb haar iets verteld over m’n vader en daar maakte ze zich boos over en nu wilt ze er liever niks meer over horen omdat ze niet begrijp waarom hij zo iets zou doen?.

Als ik het heb over m’n moeder is ze heel naar in opmerkingen zoals:”Tsja dat is een beetje dom als je moeder dat niet doet, en ja dat doet je moeder en je moeder dit en dat” en dat is echt vreselijk.

Baal er wel van, nam haar in vertrouwen maar heb het gevoel dat ik haar kwijt ben als vertrouwende. En was voorheen liever bij m’n vader dan bij m’n moeder en nu is dat in eens heel anders en dat is mede haar schuld. En daar heb ik helaas gezeur over thuis zowel bij beiden ouders…

Wat kan ik daar aan doen ?

Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mandy
Mandy
7 jaren geleden

Lieve Liz, Ik heb ook een ”bonus moeder”. (zo noemde ik haar voorheen) In het begin kon ik erg goed met haar vinden. Sinds een tijd is dat volledig omgeslagen. Ze is erg chagrijnig en de hele sfeer in huis gaat daar aan onderdoor. Ze sleept iedereen mee in haar emotie en ons hele gezin heeft er last van. Ook praat ze negatief over mijn moeder. Met mijn vader kan ik inmiddels al iets beter praten. Voorheen moest hij er niets van weten, maar hij schijnt het nu een beetje door te krijgen. Ik weet niet wat ik moet doen.… Lees verder »

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Hoi Liz, wat een super vervelende situatie. Ik snap dat je er van baalt. Je neemt iemand in vertrouwen en vervolgens wordt t tegen je gebruikt. Denk je dat je misschien een gesprek aan kunt gaan met de vriendin van je vader? Vertel haar wat je hier hebt verteld; dat je haar in vertrouwen nam en dat je nu verdriet hebt van de nare opmerkingen die zij maakt. Je kunt ook zeggen dat je voelt dat er iets veranderd is, en dat je dit heel moeilijk vind. Het lijkt alsof ze de opmerkingen maakt omdat ze jouw moeder in een… Lees verder »