Eleonore (13) in

Gescheiden in een huis

Ik heb een vader en een moeder die al jaren ruzie met elkaar maken, die zich nu pas een beetje een scheiding beginnen te realiseren. Maar mijn ouders denken erover om te gaan scheiden en dan bij elkaar in het zelfde huis te wonen. Ik vind dit natuurlijk echt raar, want dan is er helemaal niks veranderd behalve dat je jezelf: \’single\’, kunt noemen. Mijn moeder slaapt al bijna een jaar op de bank en mijn vader slaapt gewoon is hun kamer. Ik voel heel veel spanning. Ik dacht laat ik is met mijn moeder erover praten, mijn moeder vroeg aan mij wat ik van de situatie vond, ik zei: ik vind dat er heel veel spanning is( waar mijn moeder het niet mee eens was) en dat iedereen veel sagrijniger is. Toen zei ze dat ik ook sagrijnig was en dat ik verwend was (wat dus niet zo is) ik heb haar ook verteld dat ik niet kan beslissen wat er gebeurd maar ik heb wel gezegd dat ik vind dat er veel spanning was.
Het gaat niet goed op school met mij, ik heb nu al te veel onvoldoendes om over te gaan.

iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Lieve Eleonore, Bedankt voor je berichtje! Ik begrijp heel goed hoe frustrerend het is dat je moeder je niet begrijpt. En dat je de situatie niet fijn vindt. Het lijkt me een goed idee als je nog eens tegen je ouders vertelt hoe jij je bij de situatie voelt. Dit hoef je niet alleen te doen, je kan hulp vragen aan iemand die je vertrouwt en je gevoelens evt opschrijven. Probeer ook te bedenken waar jij rust in vindt: sport, muziek? Probeer je gevoelens te uiten door te praten of iets anders. Zo word je misschien rustiger in je hoofd… Lees verder »

Rosa
Rosa
7 jaren geleden

Lieve Eleonore , Bedankt voor je berichtje op ons forum, wat super knap dat je hier advies komt vragen. Wat verdrietig voor jouw dat je ouders gaan scheiden, maar ik lees dat het ergens misschien ook wel het beste is, omdat je ouders al jaren ruzie hebben. Ondanks dat het de beste keus kan zijn, is het wel een verdrietig besluit. Voor jou en voor jouw ouders Ik vind het heel knap van jou dat je aan je moeder hebt aangegeven dat je veel spanning voelt in huis en dat je merkt dat iedereen chagrijnig is. Wat vervelend dat je… Lees verder »