Maaike (19) in

Gereis en gewissel

Hey hallo,

Mijn ouders liggen al 3 jaar in scheiding . Nu gaat over 3 weken mijn vader echt het huis uit . Ik ben hier heel erg bang van . Ik vind het moeilijk om zomaar bij hem te gaan slapen , want hij verblijft 8km verder in een vakantiehuisje. Ik wil doordeweeks ooit gewoon rustig thuis zijn vanwege school en eigenlijk ook in het weekend maar ik wil papa heel graag blijven zien. Alleen al dat gereis en gewisseld vind ik zo stressvol. Ik bengel erg bang dat ik niet ga wennen aan deze situatie en ik weer constante stress heb zoals nu . Ook wil ik papa niet zolang alleen laten zitten. Wat moet ik doen ? Ik ben er nog helemaal niet klaar voor om te wisselen en ergens anders te gaan slapen .

Groetjes Maaike

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jort
8 dagen geleden

Lieve Maaike! Wat goed van je dat je het forum van Villapinedo gevonden hebt! En wat lijkt het me een lastige situatie waar je nu in zit. Toen mijn ouders net gescheiden waren ging ook mijn vader het huis uit. Dat was best even spannend. Toen hij vertrok was het wel enorm fijn dat de spanning tussen mijn ouders in huis weg was. Hoe zou dit bij jou zijn? Mijn vader woondde nog veel verder weg. Gelukkig kon ik er toen altijd nog naar toe met de trein. Aan het begin was dat heel erg wennen. Ik wist niet hoe… Lees verder »

Femke
8 dagen geleden

Hoi Maaike, goed dat je je vraagt stelt! Vervelend dat je vader het huis uit gaat, ik vond dit ook heel spannend. Ik ging na mijn zestiende minder naar mijn vader toe, omdat ik graag thuis wilde zijn. Mijn vader begreep dit en we zorgden ervoor dat we elkaar nog wel zagen door af te spreken. Zou je met je vader af kunnen spreken wanneer je elkaar wil zien? Dan kun je ook een keer spontaan een nachtje blijven slapen en is het voor jou misschien minder stressvol. Ik zou goed naar je eigen gevoel luisteren, want die geef je… Lees verder »

Tara
9 dagen geleden

Heei Maaike, Fijn dat je het forum hebt gevonden en knap dat je je vraag hebt gesteld. Ik denk dat het voor veel kinderen van gescheiden ouders vooral in het begin spannend is als er veranderingen zijn en je daar aan moet wennen. Ik moest ook wennen toen mijn ouders uit elkaar gingen en ik bij mijn moeder ging wonen. Ik was bang dat ik mijn vader minder vaak zou zien en ik vond het ook spannend dat één van mijn ouders alleen zou zijn als ik bij de andere ouder was. Ik denk dat het goed is om dit… Lees verder »