Anoniem (17 jaar) in

Geliefd en gewenst

Beste ouders,

Als jullie op deze site zijn beland, dan zitten jullie al op de goede weg. Jullie tonen oprechte interesse in jullie kind(eren). Wat vaak gebeurt en wat ook bij mij nog steeds gaande is, is dat ouders zodanig met zichzelf en elkaar bezig zijn, helaas vaak in negatieve zin en op deze manier hun kind(eren) en het belang van hun kind(eren) uit het oog verliezen.

Voor kleine kinderen, maar ook voor jongeren is een scheiding enorm lastig, zoals jullie wellicht al hebben gelezen. Juist op zo’n moment, is het voor jullie kind(eren) belangrijk om te weten dat ze geliefd en gewenst zijn. Hoewel dit waarschijnlijk ook lastige tijd is voor jullie zelf, is het essentieel om jullie kind(eren) niet alleen te laten en steun te bieden waar nodig. Laat ze niet kiezen, laat ze niet alleen, laat ze geen slachtoffer worden van onderlinge problemen met partners. Zij hebben hier niet om gevraagd en hoewel ze dit wel zo voelen, het is niet hun schuld.

Wees vooral de ouder die u hoort te zijn, houd van uw kind en laat het weten dat het altijd bij u of bij uw partner terecht kan. U bent en zult altijd een ouder zijn, dat verandert niet na een scheiding.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Beste anoniem,

Bedankt voor jouw bericht.. en wat een wijze woorden! Ik sluit mij helemaal aan bij wat jij vertelt!

Door een scheiding zijn ouders soms zo vaak druk bezig met elkaar dwarszitten, waardoor ze het belang van de kinderen uit het oog verliezen. Eigenlijk zouden we dit als kinderen moeten kunnen voorkomen, maar helaas is dit vaak erg moeilijk.

Gelukkig kunnen we middels Villa Pinedo onze stem ook laten horen. Dit levert gelukkig ook al ontzettend veel op.

Groetjes Aron

pim
pim
8 jaren geleden

Beste ,

Wat mooi gezegd zeg. Dit is inderdaad wat veel voorkomt in een scheiding. Ouders worden blind in hun gedrag en dat heeft veel negatieve gevolgen.

Vaak vergeten ze hun kinderen aandacht te geven, en eisen ze van alles van ze.

Er word veel te veel druk gelegd op de kids in een scheiding. Ze worden bang voor de mensen om hun heen, en niemand staat meer open voor opties om iets uit te werken.

Wees bewust van je situatie, en denk niet alleen aan jezelf.

Veel Succes allemaal !

Pim