Renée (13 jaar) in

Gekwetst

Hoi allemaal.

Ik ben Renée en ik ga nu naar de 2e alleen het probleem is dat mijn vader super lief is maar mijn stiefmoeder niet. Ik ken haar al heel lang want mijn vader was met haar vreemdgegaan en is later getrouwd met haar. Ze heeft mijn moeder al meerdere keren aangevallen – met woorden – en daarmee mij gekwetst. Ze heeft er ook voor gezorgd dat mijn vader mij kwetst door tegen hem te zeggen dat we overal tijd voor hebben behalve om dingen met mij te doen (dat hoorde toen ik de gang op wilde lopen). Ik heb haar al geprobeerd te confronteren met een brief en met praten, maar dan word mijn vader boos en toen heb ik het aan hem proberen uit te leggen en toen begon hij te schreeuwen…

Wat moet ik doen?

Groetjes Renée

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey, Wat moeilijk zeg! Goed dat je hebt geprobeerd om te praten en een brief hebt geschreven. Ik hoor dat het je echt dwars zit! Dat begrijp ik wel. Jouw vader zou juist moeten zeggen: bedankt dat je me dit vertelt. En dat schreeuwen kan echt niet. Woorden kunnen heel veel pijn doen. Zeker als je je er al niet goed over voelt. Ik wil je adviseren om alles voor jezelf op te schrijven. En gaan praten met jouw vader en zijn vriendin. En dan nog één iemand erbij die jou de hele 100% begrijpt. Zo sta je er niet… Lees verder »

Ylana
Ylana
7 jaren geleden

Hey, wat een erg en zielig verhaal.. ik zit nu in groep 7 (erg jong dus) maar ik heb nu een stiefvader maar die is veder super aardig, ik hoop het allerbeste voor je, en natuurlijk beterschap <3 Wat je misschien kunt doen is: Of met je stiefmoeder praten.. Of met je vader en als hij gaat schreeuwen… uhm,. misschien werk het als je rustig praat en niemand er bij betrekt ?

Groetjes en beterschap, Ylana 😀

Janneke
Janneke
7 jaren geleden

Hi, wat een moeilijk verhaal! Ik heb ook dingen gehoord die ik liever niet had willen horen. Dat ze je moeder heeft aangevallen kan echt niet!!! Ik snap de reactie van je vader ook niet hij hoeft niet te gaan schreeuwen en al helemaal niet tegen jou! Hij is hier de gene die zich moet aanpassen en er voor gekozen heeft. Jij niet!!! Ik heb ook zoiets gehad en ben naar mijn mentor gegaan. Hij heeft mij de opdracht gegeven om met mijn vader en zijn vriendin aan tafel te gaan zitten met iemand die 100% aan mijn kant staat.… Lees verder »