Siene (11) in

Gezin

Hoi hoi
Ik heb een vraagje
Op school zijn er allemaal kinderen die geen gescheiden ouders hebben. Dat is soms best lastig. Als ze bijvoorbeeld zeggem wat ze allemaal met hun gezin gedaan hebben. Hoe moet ik daar mee omgaan?
Xxxxx Siene

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mats
Mats
7 jaren geleden

Ja ik heb ook van die probleempjes naar ik dacht ijgelijk moet ik me niet schamen want het is niet mijn schuld de scheiding NOG VEEL STERKTE Siene

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Siene,

Ik snap dat jij dit vervelend vindt.
Ik zou eerlijk tegen je klasgenoten en juffrouw zeggen dat je dit soms moeilijk vindt om te horen, dat zullen ze vast wel begrijpen. Het is goed om te vertellen wat je voelt, dan begrijpen mensen ook als je eens minder leuk bijvoorbeeld reageert.

Ik wens je veel liefs,
Anne

Luuk
Luuk
7 jaren geleden

Zie het niet zo somber in:) er zijn genoeg dingen die jij twee keer kunt doen met gescheiden ouders! Trek je niet aan wat anderen doen en zeggen want jij kunt er niks aan doen dat jouw ouders zijn gescheiden. Kop op en doorgaan!!:):)

Samantha
Samantha
7 jaren geleden

Hoi lieve Siene, Het kan inderdaad soms best lastig zijn om te horen wat andere kinderen zonder gescheiden ouders met hun gezin allemaal doen. Daardoor besef jij zelf alleen maar meer wat je niet hebt, wat jij moet missen zegmaar. Ik heb hier zelf vroeger ook best veel moeite mee gehad. Ik voelde me vaak verdrietig dat ik niet samen met mijn vader en moeder als gezin leuke dingen kon doen. Maar toen ik dat een keer tegen een vriendin van me vertelde zei zij mij dat zij dat ook heeft, dat zij soms juist jaloers was op mij. Zij… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Siene, Het is inderdaad lastig om om te gaan met het feit dat jij wel gescheiden ouders hebt en veel andere klasgenoten van jou niet. Wat ik zelf altijd heb gedaan en wat tot nu toe heeft gewerkt is het volgende. Als mijn klasgenoten het over gezinsactiviteiten hebben en mij wordt wat gevraagd, zeg ik altijd dat mijn ouders gescheiden zijn en dat het dus nogal lastig is om gezinsactiviteiten te organiseren. Bijna iedereen, of zeg maar gerust iedereen, heeft daar begrip voor en vraagt niet door over mijn ouders. Ik heb er niet voor gekozen om gescheiden ouders… Lees verder »