Quinte (12) in

Geen geld voor fiets

Mijn ouder zijn geschijden en hebben allebei geen geld. Ik ga na de Vakantie naar de eerste. Mijn ouder hadden afgesproken dat ik 14 km ga fietsen op mijn moeders fiets naar school. Alleen die fiets is 15 jaar oud en hij valt bijna uitelkaar mijn ouder hebben geen geld voor een nieuwe fiets en ook niet voor de fietsenmaker. Wat moet ik doen? Ik lig dag en nacht met mijn hoofd bij die fiets ik heb daar zoveel stress van. Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Annefloor
8 maanden geleden

Hi Quinte,

Wat vervelend dat je je zo veel zorgen maakt over je fiets. Terwijl de eerste klas zo iets leuks is om naar uit te kijken! Ik als student heb ook niet zo veel geld. Daarom kijk ik vaak op marktplaats als ik bijvoorbeeld een fiets nodig heb. Daar verkopen mensen hun tweedehands fietsen voor veel minder geld dan een nieuwe fiets zou kosten. Of misschien heeft iemand in de buurt een fiets over? Misschien een lieve buurvrouw of tante? Ik wens je veel succes en plezier op de middelbare!!

Mieke
8 maanden geleden

Quitte, Ik kan mij voorstellen dat de oude fiets van je moeder niet fijn is om zo ver mee te fietsen. Volgens mij zijn er verschillende mogelijkheden: Als een van je ouders een bijstandsuitkering heeft kunnen ze een aanvraag doen bij de gemeente voor een goede fiets voor jou. Nu je naar de middelbare school gaat krijg je die. een andere mogelijkheid is de stichting leergeld. Kijk eens op internet of er een bij jou in de omgeving zit. Daar kun je een aanvraag doen voor een fiets en ook voor andere spullen die je voor school nodig zoals b.v.… Lees verder »