Linda (14) in

Gebroken

Hoi, ik ben Linda. 14 jaar. Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden. Mijn vader was vreemd gegaan voor 3 jaar met een goede vriendin van mijn moeder. Nadat mijn vader het had verteld ging het slecht thuis. Mijn moeder was gebroken. Na 3 weken had mijn vader besloten dat hij met de andere vrouw wilde zijn en hij ging gelijk met haar samen wonen.
Ik had er op het begin niet veel moeite mee. Ik ging soms naar mijn vader toe als zijn vriendin er niet was. Het ging even goed maar na een jaar kwam het in een klap aan. Ik werd depressief, ik kreeg paniekaanvallen, ik sloot me af, ik dacht erg negatief over mezelf. Ik had dit 3 maanden voor mezelf gehouden.
Nu gaat het beter. Ik praat met een psygoloog en thuis gaat het beter. Ik heb niet veel contact met mijn vader omdat ik dat niet aan kan. Maar nu zijn er feestdagen. Ik weet niet wat ik moet doen hier mee. Ik wil liever niet. Maar ik kan hem erg kwetsen als ik zeg dat ik niet wil.
Moet ik naar hem toe? Zal ik vragen of hij langs kan komen? Help!
Alvast bedankt!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lolllaaa
Lolllaaa
7 jaren geleden

Ik snap heel goed dat je gebroken was.
Je vader moet begrijpen dat de hele situatie voor jou ook niet makkelijk is.
Ik zou zeggen, Als jij niet naar hem toe wil leg hem dit uit en ga niet.
Hij zal het inderdaad niet leuk vinden. Maar ik hoop voor je wel begrijpen.

Lamyae
Lamyae
7 jaren geleden

Hey Linda, Ik snap je verhaal volkomen! Dat je moeder er kapot van is en dat jij het beste wil maar zelf op een gegeven moment ook onderuit zakt, door hoe je je voelt over de situatie. Wat dapper van je dat je uiteindelijk met een psycholoog er over praat, dat is je uitlaat klep! Fijn dat het thuis beter gaat. Ik zou in jou geval, hoe pijnlijk het ook is toch naar je vader gaan en laten zien dat hoe erg hij jouw onbewust pijn heeft gedaan, dat jij er wel voor hem bent en aan hem denkt. De… Lees verder »

Pim
Pim
7 jaren geleden

Hee Linda, Begrijpelijk dat je moeder gebroken was. Maar als je vader met een andere vrouw wil zijn dat is zijn keuze. Begrijpelijk dat je er veel moeite mee had , dit zijn geen leuke dingen om mee te maken. Wel goed van je dat je je vader wel soms bleef zien. Hoe het is om depressief te zijn weet ik heel goed. Hou dit nooit voor jezelf en ook al wil je altijd heel passief zijn doe er alles aan om zo actief mogelijk te zijn met alles. Wees open voor hulp en verbetering. Goed dat je stappen heb… Lees verder »