Lis (18) in

Wat gaat hier fout

Hoi…

Als ik eens in de toekomst kijken kon, en dit had kunnen zien aankomen 2 jaar geleden.
Hoe had mijn leven er dan uit gezien ?
Hoe had mijn zusje er nu bij gelopen ?
Was ze dan vrolijker dan nu?, had ze dan meer zin om naar m’n vader te gaan dan nu?.
Zaten we dan savonds rond de tafel gezellig te kletsen en een spelletje te doen ?.

Wij leiden momenteel een dubbel leven.
Bij mijn vader en zijn vriendin gaan heel veel dingen erg moeilijk. Er is vaak ruzie bij mijn vader als wij er zijn. Want het lijkt vaak of hun het niet leuk vinden als wij er zijn.
Bij mijn moeder…
Gezellig aan tafel eten, de normale manieren.
Maar mijn moeder die ongelukkig is, en niet meer in het gelukkige leven samen met iemand wilt stappen om het geen wat mijn vader kapot gemaakt heeft bij haar.
Dit is er sneu en triest dat het zo loopt.

Pap en mam.. zien jullie dan echt niet hoe het gaat ? In beide gezinnen? En hoe mijn zusje en ik er mee moeten “dealen”.
Dagen die ik zelf moeten plannen wanneer we bij wie wie zijn… dat hoort toch niet ?.
Vervolgens gezeur krijgen over die dagen omdat we te weinig bij m’n vader zijn en mijn vader die zegt dat:” 4/6 van de 15 dagen” in de maand wel prima is… en zelfs minder mag zijn. Maar ondertussen klagen dat we jou weinig zien.
Wat gaat hier fout ?, doen wij het dan zo verkeerd?, moeten wij ons aanpassen om te zorgen dat het gezellig wordt bij beide gezinnen?.

Probeer te luisteren naar je kind, naar het geen wat hun te zeggen of in te brengen hebben.. zonder meteen te oordelen.

Groetjes lis

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maj
Maj
7 jaren geleden

Hee Lis, Bedankt voor je bericht hier. Zeker een belangrijke tip aan het eind! Ik denk dat velen van ons dit herkennen. Maar wat naar voor jullie dat je het gevoel hebt dat het nooit goed is voor je ouders en dat jij degene bent die ervoor moet zorgen dat het gezellig is.. Heb je ooit wel eens op papier gezet voor je ouders hoe je het voelt zoals je hier gedaan hebt? Dit is iets wat zeker kan helpen. Dan kunnen ze het lezen en er rustig overnadenken hoe jij dit allemaal ervaart.. soms hebben ouders even een eye-opener… Lees verder »

Pieter
Pieter
7 jaren geleden

Hoi Lis, Wat een enorme klote situatie zeg. Dat mag best gezegd worden. Mensen zeggen vaak dat de kinderen de dupe zijn van een scheiding, maar ze hebben vaak geen idee hoe het echt is. Wat jij zegt over al het constante geregel snap ik zo. Ik wissel ook tussen wonen bij mijn vader en moeder, en dan kan het soms echt voelen alsof geen enkele keuze die je maakt goed is. Ik heb een jaar geleden samen met mijn zusjes aangegeven dat we nu voor onszelf moeten kiezen en niet de dupe willen zijn van hun scheiding. Ik heb… Lees verder »