R (15 jaar) in

Fijner bij mijn moeder

Hallo,

Dit is de eerste keer dat ik op dit forum zit en ik vind het best wel een beetje spannend allemaal, vooral omdat ik nooit echt praat over mijn gevoelens of zo dus zeker niet met vreemden. Maar toch wil ik nu hier mijn verhaal vertellen in de hoop dat ik wat tips krijg…

Het is nu ongeveer een half jaar geleden dat mijn ouders besloten uit elkaar te gaan. Ik heb het er nog steeds heel moeilijk mee. Ik ben nog altijd heel boos op alles en iedereen en ik vind het moeilijk om daar mee om te gaan. Mijn familie is uit elkaar gevallen. Mijn vader is vreemd gegaan met een andere vrouw en iedereen keert zich tegen hem.

Het grootste probleem op dit moment is dat ik nogal vaak ruzie heb met mijn vader, eigenlijk bijna elke dag.
Ik ben de ene week bij mijn vader en de andere week bij mijn moeder maar ik vind het gewoon veel fijner bij mijn moeder. Van mijn vader mag ik helemaal niks. Ik mag niet eens alleen thuis zijn met een vriend of vriendin als hij er niet is en laatst had ik bijles maar dat mag ook alleen als hij erbij is. Ik bedoel, ik ben 15, ik kan toch wel alleen thuis zijn? Ook heb ik sinds kort een vriendje die ik, als ik bij mijn vader ben, ook nooit mag zien. Hij zit me de hele dag op mijn huid en omdat ik niks mag van hem ga ik het stiekem doen. Ik weet dat het fout is en als hij er achter komt gaat hij me nog meer controleren en opsluiten in huis (is al vaker gebeurd) maar ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen…
Ik wil gewoon een beetje vrijheid en het liefst vaker bij mijn moeder zijn. De enige reden dat ik naar mijn vader ga is omdat mijn vriendje daar in de buurt woont.
Wat moet ik doen? Ik ben ten einde raad…

Liefs, R

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Meike
Meike
7 jaren geleden

Hoi R, Ik snap heel goed dat je dit lastig vindt, ik wilde ook altijd liever bij mijn moeder zijn omdat ik bij mijn vader niks mocht. Wat ik nu ga zeggen is misschien lastig maar ik denk wel het proberen waard. Namelijk; praat eens met je vader. En dan niet zeggen dat je alles stom vind en dat je liever bij je moeder bent, dat snijd geen hout. Kaart eens op een volwassen manier aan dat je vindt dat je meer vrijheid verdient en waarom. Als je het echt niet fijn vindt kan je natuurlijk ook eens met je… Lees verder »

jiiiii
jiiiii
7 jaren geleden

hee R,
ik zou met je ouders gaan praten en overleggen over de aantal weken bij wie je bent