Jasmijn (14 jaar) in

express

Hoi!
Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik 9 ben en de eerste 2 jaar vond ik het juist leuk omdat ik nu allemaal nieuwe familie had. Nu is het juist niet zo. Ik vind het echt vreselijk daarheen te gaan. Ik woon in Almere met mijn moeder en met mijn vader, stiefmoeder ( die ik niet aardig vind ) en sinds 5 maanden mijn stiefbroertje in Limburg! Ik mag daar nooit doen wat ik wil en mijn stiefmoeder laat me nooit een eigen mening hebben. Nu ik dus een klein babybroertje heb vind ik het leuk om erheen te gaan maar alleen om mijn broertje. Als ik er dan ben ( ik ga 1 x in de 3 weken ) dan mag ik nooit met mijn broertje spelen of leuke dingetjes met hem doen. Altijd moet mijn stiefmoeder hem van me afpakken en ik kan aan haar gezicht zien dat ze het express doet. Ik heb hier al over gepraat met mijn vader en moeder. Het raakt me vader wel dat ik het niet leuk vind daar maar hij doet er niks aan. Wat moet ik doen, want ik hou zoveel van mijn broertje en vader maar mijn stiefmoeder kan ik niet uitstaan….?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
pim
pim
7 jaren geleden

Hey Jasmijn, Wat is het soms lastig he , zo veel volwassen mensen om je heen. Goed dat je positieve en negatieve kanten herkent. Het is inderdaad goed om je gewoon te richten op je broertje, probeer zoveel mogelijk positieve dingen uit alles te halen :). Het is ook goed dat je met je ouders praat over dingen dat je dwars zit. Blijf dit gewoon doen en doe dit in rust en niet wanneer je heel gefrustreerd bent. Vertel alles open aan je ouders en vraag om hulp / advies. Als jij je best doet , kunnen zij dat ook… Lees verder »

Sanne
Sanne
7 jaren geleden

Hoi Jasmijn, Wow, wat superlastig! Ten eerste echt top dat je al met je ouders bent gaan praten, dat durft niet iedereen en is ook niet makkelijk om te doen. Als je vader oprecht gelukkig is met je stiefmoeder kan je helaas alleen maar accepteren dat ze er is.. Misschien kan je haar wat vermijden door bijvoorbeeld alleen iets met je vader te gaan doen, dat jullie iets afspreken zonder haar. Je vader heeft misschien nog niet door dat jij er zo’n last van hebt, hij kan je misschien wel helpen dat jouw stiefmoeder juist niet je broertje je afpakt… Lees verder »