Romy (11 jaar) in

Erg verdrietig

mijn ouders zijn lang geleden gescheiden… en mijn moeder had toen een nieuwe vriend… ik heb mijn vader heel lang niet gezien…
ik ben 2 jaar geleden naar mijn vader verhuisd en het gaat heel goed
alleen toen heb ik een mailtje gestuurd en dat vond mijn moeder niet leuk…
en mijn stiefvader al helemaal niet !
ik was boos op mijn moeder omdat zij helemaal niet voor mij opkwam toen mijn stiefvader hele lelijke dingen zei over mij…
ik heb mijn moeder al heel lang niet gezien en ik ben heel verdrietig…
het liefst wil ik naar mijn moeder toe rennen en alles vergeten en gewoon er weer bij horen maar mijn stiefvader die wil mij niet en hij heeft hele lelijke dingen gezegd….
ik ben heel erg verdrietig…
mijn stiefmoeder ( die is super !) zegt dat ik niet bij iemand noet willen horen die mij niet wil…
ik ben erg verdrietig en ik wil graag dat alles weer normaal is maar dat word het niet meer denk ik
hebben jullie tips voor het verwerken van de pijn en het verdriet
alvast bedankt voor de tips
en bedankt voor het lezen van mijn mail….

Romy

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Hi Romy, Bedankt dat je je verhaal deelt op het forum! Fijn om te horen dat je een lieve stiefmoeder hebt en het goed gaat bij je vader. Ik snap dat je graag alles wil vergeten, misschien moet je het er eens over hebben met je stiefmoeder en je vader. Probeer van te voren te bedenken wat je tegen hen wil zeggen, ze zullen je vast begrijpen en dan kunnen jullie samen een oplossing zoeken! Je zou (evt samen met hen) kunnen bellen of schrijven naar je moeder, beschrijf wat je voelt en hoe graag je alles zou willen vergeten.… Lees verder »

Catlin
Catlin
7 jaren geleden

Hee Romy, Bedankt voor het delen van je verhaal op het forum! wat moeilijk dat je stiefvader zulke dingen heeft gezegd en je moeder het niet voor je opnam. Wat ik me afvraag als ik het lees is of je moeder nog contact heeft gezocht in de afgelopen periode? Wat ik je zou aanraden voor je eigen gevoel is je emoties stoppen in dingen die je leuk vindt. Ook schrijven helpt goed. Schrijf voor jezelf op wat er is gebeurt en hoe je je voelt. Bijvoorbeeld in een dagboek. Ook zou je het in een brief naar je moeder kunnen… Lees verder »

Pim
Pim
7 jaren geleden

Beste Romy, Het is altijd lastig als je ouder gescheiden zijn. Ben wel blij om te horen dat het goed gaat bij je vader. Wat gemeen dat ze er niet open over kunnen praten met je. Het zou inderdaad beter zijn soms om alles te vergeten en gewoon verder te gaan, als dat kan zonder te veel ruzie. Wat ik zou doen is het er over hebben met je vader en je stiefmoeder. Samen kunnen jullie misschien met een oplossing komen. Misschien zou je je moeder kunnen bellen of een mail sturen of jullie een keer met ze 2e of… Lees verder »