Karen (16 jaar) in

Eerste kerst

mijn ouders zijn net bezig met scheiden. alles is dus nog heel nieuw voor mij en een van de problemen waar ik tegenaan loop is kerst. wij vierde het altijd met mijn opa oma en neefje maar mijn oma en moeder hebben nu een beetje ruzie en mijn vader zegt dat hij liever niet samen met mijn moeder kerst viert.. ik vroeg me af hoe jullie eerste kerst verliep na of tijdens de scheiding en of jullie misschien nog suggesties hebben

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Phira
Phira
9 jaren geleden

hoi karen, mijn ouders zijn ook al een tijdje gescheiden. Mijn ouders hebben ook nog veel uit te vechten. maar 1 ding is er gelukkig wel goed geregeld en dat zijn de vakanties. ik ben in de kerst vakantie namelijk de week van kerst bij mijn moeder en de week van oud en nieuw bij mijn vader. En met kerst kan ik altijd mijn vader bellen en met oud en nieuw ook altijd mijn moeder. en weetje wat het is…na een tijdje went het wel. alles valt opgevemoment op zijn plek je moet allen. en later is alles ook beter… Lees verder »

Sharissa
Sharissa
9 jaren geleden

Hey Karen,

Ik heb ook de eerste kerst meegemaakt. Mijn vader ging naar zijn vader en moeder toe en zijn zus was daar ook bij. Bijna de hele familie was daar. En toen hadden we het samen wel leuk gehad. We hebben het niet over ruzies gehad.
De tweede kerstdag gaan we in de ochtend naar mijn moeder toe en daar gingen we ook met bijna de hele familie kerst vieren.

Groetjes Sharissa

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Karen, Voordat mijn ouders uit elkaar gingen, gingen we met kerst als gezin alle opa en oma’s af. Sinds ze zijn gescheiden heb ik nooit meer kerst gevierd met mijn vader, maar alleen met m’n moeder, broer, zus. Wel bleven we met kerst op bezoek gaan bij de opa en oma van mijn vaderskant, aangezien zij nog wel contact met ons vier wilden houden. Mijn vader wilde wel dat de kinderen die eerste gescheiden kerst bij hem kwamen gourmetten, maar op dat moment was de scheiding eigenlijk volop bezig en wilden mijn broer en zus hem niet zien, daarom… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Karen, Bedankt voor je bericht! Ik denk dat veel van ons zich herkennen in je verhaal. De feestdagen zijn echt lastig, vooral in het begin. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer zo goed weet hoe het bij ons was. Volgens mij gingen wij ook apart Kerstmis vieren, alleen bij ons was er geen ruzie. Daardoor voelt het dan ook minder vervelend. Je voelt wel een leegte, maar wij gaan de ene dag naar papa en de andere dag naar mama en dat gaat helemaal prima. Zo heeft ieder toch een kerstdag en hoef je je niet schuldig… Lees verder »