Karina (14 jaar) in

Eerst bijna geen mening

Nou, mijn ouders zijn nu dus 5 jaar gescheiden. Ze vertelden het in de vakantie en ik heb het een beetje langs me laten gaan. M’n vader is redelijk snel verhuist naar een klein kraakpand. Het ging allemaal soepel, en zonder dat ik het doorhad heb ik mezelf helemaal weggecijferd. Omdat ik me moest aanpassen aan mn ouders, deed ik dat bij alles. Ik had dus bijna geen eigen mening en in de eerste was ik zo goed als altijd stil. Naarmate ik ouder werd, merkte ik dat m ijn vader een rare vogel is. Of eerder egoïstisch. Hij denkt alleen aan zichzelf en bij keuzes die hij moet maken, bedenkt hij alleen maar wat goed is voor hemzelf. Zo heeft hij laatst besloten (Uit het niets) dat hij binnen dit jaar bij zijn vriendin gaat intrekken..
Hij had alles al voor mij zitten invullen, hoe ik daar zou komen, dat ik het waarschijnlijk wel goed vond. Ik vind het alles behalve leuk en goed.. Wat moet ik doen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Lieve Karina, Als ik je goed begrijp heb jij vooral moeite met het feit dat je vader keuzes voor jou maakt, zonder eerst met jou zelf te overleggen. Dit kun je rustig een keer bij hem aangeven, het zijn zaken die jou ook aan gaan en dan is het belangrijk dat jij je wel op je gemak voelt bij deze beslissingen. Jij bent 14 dus dan moet je ook gehoord worden op het moment dat er dingen gaan veranderen. Mocht je het eng vinden om hierover met je vader in gesprek te gaan, dan kun je ook een brief aan… Lees verder »