lisa (15 jaar) in

Eenzame vader

beste lotgenoten,

mijn ouders zijn al 5 jaar gescheiden en ik ben er inmiddels al aan gewend, sinds 2 jaar heeft mijn moeder een nieuwe vriend die ik erg aardig vind, en ook met zijn kinderen heb ik goed contact! alleen heb ik de laatste tijd het gevoel dst mijn vader zo eenzaam is, ik wil het er liever niet over hebben met mijn vader want hij praat liever niet over dat soort dingen en ik liever ook niet met hem, meestal praat ik met mijn moeder als het over de scheiding gaat, maar k vind dit een beetje een raar onderwerp om met mijn moeder te over hebben want het is toch mijn vader. mijn vriendin zegt dat ik hem moet koppelen, maar dat ga ik echt niet doen, ik hoop gewoon dat mijn vader uit zichzelf een vriendin krijgt. maar hij lijkt zo eenzaam nu en ik heb medelijde met hem! wat kan ik doen? ik wil het er liever niet met hem over hebben?

groetjes van lisa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Lisa, Bedankt voor jouw berichtje op ons forum! Wat goed van je dat je er zo bewust mee bezig bent wat goed is voor jouw vader! Het is soms natuurlijk erg moeilijk om hier een gesprek over te beginnen. Ik zou toch eens proberen om jouw vader iets meer te betrekken in de gesprekken die jij graag over de echtscheiding wilt voeren. Je kunt dan ook zien of het misschien voor jouw vader verschil maakt als je hem in deze gesprekken betrekt. Misschien vind jouw vader het juist heel erg fijn dat je er met hem over praat en… Lees verder »

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Lisa,

Bedankt voor je bericht.

Ik denk dat het goed is, als je er voor je vader bent. Ga bijvoorbeeld leuke dingen samen doen.

Hij moet waarschijnlijk de scheiding nog verwerken. Het is normaal na een scheiding, dat er een fase van eenzaamheid komt. Dit was in ieder geval bij mijn moeder ook zo. Koppelen zou ik hem ook niet, hij moet toch zelf beslissen, wanneer hij weer klaar is voor een nieuwe vriendin.

Geef hem de tijd en ben er voor hem, dat lijkt mij het belangrijkste.

Ik wens je veel liefs.

Groetjes,
Anne