Bente (13 jaar) in

Een zusje erbij

Hey allemaal,
Mijn ouders zijn nu negen maanden uit elkaar, nadat mijn vader is vreemdgegaan. Het is allemaal nogal heftig thuis aangezien mijn zus HST heel moeilijk heeft met dit alles. Ze wil mijn vader niet meer zien en is vaak opeens heel boos tegen mijn moeder of mij. Dan is zo ook wel eens agressief. Maar dat even terzijde, dit weekend zou voor het eerst na de scheiding naar mijn vader gaan (hij woont nu in Brussel met zijn vriendin). Vandaag kwam me vader bij ons thuis langs omdat hij wat dingen met mijn moeder moest bespreken (mijn zus was/is bij mijn opa en oma logeren), en toen heeft hij vanmiddag verteld dat hij een dochtertje krijgt. Daar ben ik natuurlijk best wel van geschrokken, opeens krijg ik er een zusje bij! En mijn moeder was natuurlijk ook erg verdrietig aangezien zij altijd nog een beetje hoop had dat t wel goed zou gaan komen. De vriendin van mijn vader is al 6 en een halve maand zwanger, dus in september krijgt ze het kindje. Alleen nu weet mijn zus dit alles nog niet, en ik ben heel bang dat ze heel boos ofzo word. Ik wil niet dat ze gekke dingen gaat doen…
Heeft iemand misschien tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hoi,
heel vervelend voor je dit.
zeg maar tegen je zus dat ze als ze merkt dat ze boos word dat ze dan even moet weglopen en tot tien tellen. Dan word het mischien iets minder. Ik hoop voor je dat het allemaal weer goedkomt.

Renske
Renske
9 jaren geleden

lieve Bente!

Zo dat is me wat, Alleen hoe goed jij dit wil oplossen je ouders kunnen dit toch echt beter doen.. Voor je zus is het waarschijnlijk fijner om het van haar eigen ouders te horen.
Zij komt er ook wel doorheen, alleen doet iedereen dat op haar eigen manier
Heel veel succes ermee!
En maak je maar niet te druk

Liefs Renske

Christine
Christine
9 jaren geleden

Lieve Bente,

Laat je moeder en vader dit oplossen. Het heeft geen zin als jij het allemaal gaat doen want dan krijg jij die bak ellende over je heen. En daar heb je ook geen zin in lijkt mij?

Succes
xChris