Durf t niet te zeggen

Hallo ik ben net 12 geworden en mijn ouders zijn al sinds mijn 4e uit elkaar maar nu ik 12 ben zou ik mogen kiezen waar ik zou willen wonen werd mij verteld maar dit is een lastige vraag op mijn 8e is mijn moeder verhuisd naar de andere kant van Nederland en mijn vader is nog aan de andere kant nu moeten ik en mijn broertje (10) 2 uur rijden om naar onze vader te gaan dit doen we nu al 3 jaar maar nu werd dus de vraag aan mij gesteld waar ik zou willen wonen en ik zei(weet ik niet) maar eigenlijk weet ik het wel maar durf ik het niet te zeggen tegen mijn moeder hebben Julie misschien tips om beter te kunnen zeggen wat ik er van vind alvast bedankt 😀

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PascalleNoemiRubenLotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte
Advies van jongeren
Lotte

Dit is moeilijk ja. Want je wil je vader of je moeder niet kwetsen of pijn of verdriet doen. Maar het allerbeste is het gewoon zegge wat jij wil. Want dat is ook erg belangrijk.

Leeftijd
15
Ruben
Advies van jongeren
Ruben

Beste anoniem, Vanaf de leeftijd van 12 jaar mag jij je voorkeur uitspreken bij wie je het liefst zou willen wonen, dit wordt dan doorgegeven aan de rechter. Hij of zij neemt uiteindelijk de beslissing over wanneer jij en jouw broertje bij welke ouder wonen. Het is dus niet zo dat je zelf kunt beslissen. Het is heel begrijpelijk dat je je moeder niet durft te vertellen waar je wilt wonen, je wilt je ouders natuurlijk niet kwetsen. Ik heb mij de laatste jaren gerealiseerd dat ik echt alles met mijn ouders kan bespreken en dat zij altijd bereid zijn… Lees verder »

Leeftijd
17
Noemi
Advies van jongeren
Noemi

Dat is inderdaad een lastige keus!

Leeftijd
11
Pascalle
Advies van jongeren
Pascalle

Lieve Anoniem, Goed dat je hier je verhaal vertelt. Vanaf 12 jaar mag je aangeven waar je het liefste wil wonen, en dit wordt dan in de keuze meegenomen. Ik snap heel goed dat je het moeilijk vind om tegen je moeder te zeggen dat je bij je vader wil wonen. Ik denk toch dat het belangrijk is dat je het gesprek aangaat met je moeder en dat je vertelt wat je wil. Het is hartstikke moeilijk dat je je keuze mag aangeven omdat je eigenlijk helemaal niet wil kiezen tussen je ouders. Jij kunt er niks aan doen dat… Lees verder »

Leeftijd
24