Roos (12) in

Durf het niet te zeggen

Ik heb al eerder een bericht geschreven dat ging over de ruzie’s tussen mijn ouders.
Nu hebben we volgende week een gesprek bij veilig thuis alleen ik durf denk ik niet alles te zeggen met mijn ouders derbij .
mijn ouder willen niet toegeven dat het in het huis niet goed gaat
mijn zus en broer hebben een andere vader met een nieuwe vrouw mijn ouders geven nu de schuld over alles aan hun ik weet nu niet hoe ik hier mee moet omgaan kan iemand mij helpen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Roos, Wat rot om te horen dat het niet goed gaat bij je thuis. Ook is het vervelend dat je ouders niet eerlijk zijn tegen Veilig Thuis. Dit is namelijk wel belangrijk, aangezien Veilig Thuis dan goed kan bepalen wat jullie nodig hebben. Ik kan me voorstellen dat het onwijs spannend en eng is om dit tegen ze te vertellen. Vooral als je ouders er niet mee eens zijn, kan het een grote stap zijn om dit toch te zeggen. Soms kan het helpen om vooraf al met Veilig Thuis te praten en aan te geven dat je het… Lees verder »

Nina
Nina
7 jaren geleden

Lieve Roos, Wat fijn dat je weer een vraag stelt op ons forum. Ik snap dat dit heel lastig voor je is. Je kan dit het best van te voren tegen je ouders zeggen. Het nadeel is alleen wel dat er best een grote kans is dat ze dit niet goed vinden. In dat geval of in het geval dat je het niet durft te zeggen, zou ik het in het gesprek zeggen tegen de hulpverlener van Veilig Thuis. Dan kunnen je ouders er niet meer omheen. Ik snap dat dat spannend is, maar geloof me, dat gaat je lukken!… Lees verder »