Kim (17) in

Dilemma

Hoi, ik zit een beetje met een dilemma, mijn ouders zijn pas gescheiden en laten we zeggen de rede was mijn vader, hij loog,(nog steeds veel) was ontrouw en hij heeft laatst gezegd dat op het moment dat zijn eerste kind geboren was ( ik) dat hij wist dat hij hier niet voor geschikt was, en dat hij sinds dien gestopt is van mijn moeder te houden. Dit zijn niet de enige dingen die hij gezegd heeft tegen mij of tegen mijn moeder, dingen die voor eeuwig in mijn geheugen staat geschrift. Ik heb nog een zusje van 15 en een klein zusje van 11, het probleem is nu dat mijn vader nog steeds deze dingen doet, hij heeft nu een nieuwe vriendin en hij heeft dat laten weten via facebook aan ons, vanaf dien is ze altijd overal bij, en denkt dat als we bij hem zijn dat zei de baas is over ons, ze beledigd over onze opvoeding en doet precies de dingen wat mijn ma ons heeft geleerd wat niet goed is en mijn vader verdedigd haar, hij zegt dat ze gelijk heeft en zelfs als ik iets tegen hem zeg over haar of dat ik en mn zusje vrage of ze 1 weekend niet kan blijven slapen,wel komen maar gewoon niet slapen, dan zegt ze dat ze het uitmaakt met hem als hij ons voortrekt, en dan scheld hij ons uit dat wij hem geen geluk gunnen.
Mijn vader wilde geen co-ouderschap , dus mijn zusjes gaan om de week een weekend naar hem toe ( ik niet meer want ik was dr helemaal klaar me dat ik zo behandeld word) .
Hij heeft geen idee wat er in ons leven omgaat, en als ik een week op kamp ga naar de ardennen met school voor een week, moet mijn moeder een sms sturen van “ze is okay hoor, het was leuk”, kortom het is een eikel. (Sorry)
Oja nog dit, mijn moeder regelt de weekenden, en de vakanties, en brengt hem op de hoogte van alles wat er in ons leven gebeurt, als ze dat niet zou doen zou hij niet eens komen opdagen.

Okay nu mijn vraag, mijn kleinste zusje kijkt heel erg tegen hem op, ze wacht elke keer als hij haar komt ophalen een half uur vantevoren al bij de deur,en als hij belt dat hij later ( een uur ofz) dan zegt ze lief “geeft niet hoor” en wacht ze gwn nog een een uur, ik haat het dat hij hier zo misbruik van maakt en het hem niets kan schelen.
Maar toen ik er op een gegeven moment achter kwam dat mijn moeder alles regelden, dat hij nooit kinderen wilde en wat voor een dingen hij tegen ons zegt als we zijn vriendin tegen spreken, en wat hij over mijn moeder zegt, (wat zoveel verklaarden als die gevoelens,ik heb ook toen ik 10 was vanaf maandag al zitten wachte tot we zaterdag gingen voetballen, en meestal zei hij het dan af) maar toen ik alles wist was dat zo erg, het heeft me echt enorm opgefucked, want al die zijn denk je wat een geweldige man hij is, en dan kom je erachter dat.mijn moeder daarvoor door vuur en vlam moest gaan om dat te laten lijken.
Mijn vraag, is het beter om mijn kleine zusje samen met mijn moeder op een rustige manier op de hoogte te brengen van alles (het is moeilijk om de schijn op te houden als een soort toneel stuk), of ermee wachten, tot ze er zelf achter komt, weetende hoe erg dit voor mij was.
Ik vertrouw geen enkele man meer nu, ik verwacht gewoon dat hij liegt, ik wantrouw iedereeb de heletijd, het heeft echt een nummer op mij gedaan, het is to h je vader en je wilt niet dat het zo is…
Dus mijn vraag, haar langzaam maar zeker in een veilige omgeving op de hoogte brengen, of wachten tot ze er zelf achter komt, en haar nu nog.laten geloven dat ze een geweldige vader heeft, tot hoelang dat dan nog duurt…
( mijn moeder heeft ook zn vader gehad en moest er zelf achter komen en dat duurde 48 jaar, ze zegt tegen mij ik had liever gewild dat iemand het mij eerder had verteld,dan was ik nooit voor zn man gevallen als je vader)
Wat.is jullie oppinni?
Ps:sorry voor de lange tekst 🙂
Ik hoop dat jullie kunnen helpen, tis echt al zo lang een probleem,ik hoop dat er nu eindelijk een soort afsluiting kan zijn)
Groetjes Rosa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Kim, Bedankt voor je bericht. Je hebt je verhaal heel duidelijk beschreven. Ik heb even ook de reactie van Phebe gelezen en ik denk ook dat het niet perse nodig is om met je ma je zusje te confronteren. Misschien is jullie vader inderdaad nog steeds een held in haar ogen, dan zou het gesprek anders kunnen lopen dan je misschien zou willen. Als jonger zusje is het altijd fijn om met je zus te kunnen praten over wat je denkt en voelt, op die manier lukt het altijd beter om elkaar te begrijpen en daarmee ook de situatie… Lees verder »

Phebe
Phebe
7 jaren geleden

Hoi Kim, Om even te beginnen; ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt. Mijn vader kondigde aan niet meer verliefd te zijn en te willen scheiden, uit het niets. Ik was toen 15 en mijn zusje was 12 ongeveer even oud als jouw zusje. Mijn vader had ook al heel snel een nieuwe vriendin (ik vraag me nu af of het niet al langer aan de gang was). Hij ging ook al heel snel bij haar wonen en wij gingen dan in het weekend daar naar toe. Ik ben een moederskindje en mijn zusje is een enorm vaderskindje en was toen… Lees verder »