M (20 jaar) in

De ouders van mijn vriendin

Hoi allemaal,

Niet mijn ouders, maar de ouders van mijn vriendin zijn gescheiden. Nu zul je misschien denken; maar dan heb jij er toch geen last van? Maar niets is minder waar. Ik kom daar elk weekend 2 dagen over de vloer en ze gebruiken mij en mijn vriendin als psycholoog. Ik krijg alles te horen wat betreft hun nieuwe relaties, en de ergenissen over elkaar (vader en moeder). Ook moet ik vaak oppassen omdat bijvoorbeeld de moeder naar haar nieuwe vriend wil. Daarnaast probeer ik mijn vriendin te steunen en moet ze savonds heel vaak huilen om de hele situatie. Op dit moment zitten de ouders nog middenin de scheiding, ze zijn beide vreemd gegaan en om het nog even erger te maken gaat de nieuwe vriendin van de vader dood omdat ze heeft gehoord dat ze kanker heeft. Ze zijn nu bezig met het leeghalen van het huis en ik heb al 2 weekeinden geholpen met verhuizen en nieuwe huizen zoeken etc. Ik heb er zo’n last van dat ik denk dat ik in een depressie raak. Is er iemand die mij advies kan geven over hoe ik dit meer langs me heen moet laten gaan of hoe ik ze duidelijk kan maken dat ik dit niet meer wil?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve M, Bedankt voor je berichtje op ons forum. Ik ben even stil geworden van je verhaal.. Het is heel erg heftig dat je zo erg betrokken bent geraakt bij een probleem dat eigenlijk letterlijk niet van jou is. Ik kan begrijpen dat je een hele hechte band hebt met je vriendin, en hiermee misschien ook met de ouders van je vriendin. Maar het is ook duidelijk dat je teveel en ongewild betrokken bent geraakt bij de problemen in dat gezin. Los van het feit dat het echt super lief en goedbedoeld is, mag het natuurlijk niet ten koste gaan… Lees verder »

Nicky
Nicky
7 jaren geleden

Hallo,
Wat rot voor je! Zelf heb ik dit ook een soort van meegemaakt maar dan met mijn eigen ouders. Maar weten jou ouders wel wat de ouders van je vriendin allemaal zeggen? Probeer anders dat jij niet naar je vriendin gaat maar je vriendin naar jou, zodat je bij jou thuis bent. Mijn advies is om naar je ouders te gaan samen met je vriendin alles uitlegt en dat je samen met je ouders een plan/afspraak etc maakt. Heel veel sterkte!