P (16 jaar) in

De andere ouder


Ik heb een vraagje, wat kun je doen wanneer je niet goed met een ouder kan opschieten en graag allen bij de andere ouder wil zijn?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Baukje
Baukje
7 jaren geleden

Hey P,

Ik heb precies hetzelfde. Ik ben liever bij mijn moeder want die begrijpt mij wel. Mijn vader en ik hebben vaak ruzie met elkaar.

Het is zo in Nederland dat je als je boven de 12 bent zelf mee mag beslissen over wat er gebeurd. Als jij echt helemaal niet meer naar die ene ouder wilt gaan dan hoeft dat ook niet. Maar iedereen heeft twee ouders nodig dus ook jij en ik.

Groetjes Baukje

jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Hai P, Dankje dat je dit deelt met ons en je dit durft te vragen ;). Zelf heb ik ook gehad. Ik wilde liever bij mijn vader zijn omdat ik daar mee mocht. Maar ik zag toen ook dat de regels van mijn moeder toch ook nodig waren. Mijn 1 tip aan jou. Schrijf je minder leuke ouder niet meteen af, maar probeer eerst hierover te praten. Vertel iemand die je vertrouwd en naar je wilt luisteren hoe de situatie is. Wat je leuk en minder leuk vindt bij je moeder en leuk en minder leuk vindt bij je vader.… Lees verder »

Rianne
Rianne
7 jaren geleden

Dag dame van 16, Goed dat je komt om hier je vraag te stellen. dat lijkt me lastig voor je! Toen ik dat vroeger had was ik vaak vooral heel boos. nu achteraf kan ik zeggen dat ik daar alleen zelf veel last van had.. daarom wil ik je als tip geven om er over in gesprek te gaan. Soms is de stap om dat met desbetreffende ouder te doen, te groot. Dan kan het fijn zijn om dit te bespreken met iemand (een volwassen) die jouw ouder ook kent en in wie je vertrouwen hebt. Diegene kan jouw wellicht… Lees verder »