(14) in

Brief aan papa

Hallo, mijn ouders zijn nu ongeveer een maand geleden gescheiden en ik woon nu bij mijn moeder en mijn vader woont een paar kilometer van ons vandaan. Ik zie hem ongeveer een keer in de week. Hij is heel lief voor mij en ik ook voor hem, maar eigenlijk ben ik bijna altijd boos over wat hij mij en mijn zusje heeft aangedaan, ik heb namelijk het gevoel dat hij ons in de steek heeft gelaten en dat hij tegen ons heeft gelogen om zijn nieuwe vriendin te zien. Ik heb dit ook verteld aan mijn moeder en die heeft mij verteld dat ik het beste een briefje of een appje aan hem kan schrijven, ik vond dat een goed idee, maar ik weet niet zo goed hoe ik dan zo’n brief moet schrijven, want ik denk dan dat ik een te harde brief ga schrijven en dat hij het niet leuk vindt om het dan te lezen. Heeft iemand misschien tips voor mij hoe ik het beste die brief kan schrijven?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Milou
Milou
7 jaren geleden

Hallo! Wat goed van je dat je je vraag stelt op dit forum! Ook vind ik het erg knap van je dat je zo goed over je gevoel kan praten. Het lijkt mij ook een goed idee om een brief naar je vader te schrijven. Ik vond het praten over lastige dingen ook altijd moeilijk, omdat ik niemand wilde kwetsen. Als tip wil ik je meegeven om niet te veel negatieve dingen op te schrijven die hij fout heeft gedaan, maar te beginnen met ‘ik vind het lastig/moeilijk…’en schrijf daar dan bij wat je graag zou willen. Wil je dat… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hallo! Wat goed dat je hierheen komt met je vraag. Ik heb zelf ook een tijd gehad waarin ik heel graag iets aan mijn vader kwijt wilde. Ik heb dat gedaan door er met hem over te praten. Als je namelijk met hem erover praat, dan weet je zeker dat iets niet te hard aankomt en kan echt goed uitleggen wat je bedoelt. Maar ik snap ook heel goed dat het heel spannend is om zo’n gesprek aan te gaan. Als je dat dan niet wilt dan is het inderdaad een heel goed idee om een brief te schrijven. Ik… Lees verder »