Lucinde (17 jaar) in

Blij met de scheiding

Hallo,

Ik wil graag even een reactie op de uitzendig van rtl late night geven!! Het gaat daar vooral over kinderen die moeite hebben met de scheiding.. ik snap dat wel maar ik vind ook dat verhalen zoals die van mij verteld moeten worden!! Mijn verhaal is dat mijn broertje en ik door onze vader meerdere jaren zijn mishandeld.. op een avond heeft hij ook mijn moeder mishandeld en toen zijn we voor 2 maanden bij me opa en oma gaan wonen ( mijn moeders kant).. de scheiding is rond ( gelukkig) en mijn broertje en ik hebben ervoor gekozen geen contact meer te hebben met onze vader dit willen we ook niet.. hij snapt dat niet dat wij als kinderen zelf keuzes kunnen maken!! Hij blijft mijn moeder en opa en oma de schuld geven dat ze ons verbieden contact te hebben met hem… ik heb besloten dit te delen met jullie, omdat er wordt gepraat over kinderen die er moeite mee hebben dat hun ouders scheiden, maar vergeet niet dat er ook kinderen zijn die blij zijn met de keuze van scheiding maar die wel moeite hebben met hoe 1 van de ouders de andere ouder zwart blijft maken…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mi
Mi
9 jaren geleden

Ik begrijp volkomen je verhaal. Om me heen hoor ik ouders die zich schuldig voelen om een scheiding. Dat gevoel projecteren ze op hun kinderen. Die op hun beurt gaan ook steeds meer last hebben van de scheiding. Ik ben zelf een kind die in mijn jeugd blootgesteld is aan emotioneel en lichamelijk misbruik. Ik ben vaak blootgesteld aan agressie zowel verbaal als lichamelijk. Mijn vader had zelf een verschrikkelijke jeugd gehad en gaf dit door aan zijn 3 kinderen. Mijn moeder was zijn tegenpool. Zij incasseerde lang alle klappen die hij ons wou geven. Zij gaf onze liefde en… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hoi Lucinde, Dankjewel voor het delen van je verhaal. Ik ben het met je eens dat een scheiding ook heel goed kan zijn voor een gezin. Voornamelijk in gezinnen waarbij de ouders voor de scheiding veel ruzie hebben, maar daarna niet meer omdat ze uit elkaar zijn en niet meer op elkaars lip zitten. Maar inderdaad ook voor jou. Ik vind het moeilijk om te lezen dat je vader je zo heeft behandeld en dat je hebt besloten om geen contact meer met hem te hebben(wat ik overigens ook heel sterk van je vind!), want het liefst zie ik elk… Lees verder »