anoniem (10 jaar) in

Bij papa heb ik het lastig

Hallo allemaal,
Mijn ouders zijn ook gescheiden. Bij papa heb ik het altijd lastig, eigenlijk vind ik het ook niet meer zo fijn daar. Ik vind mijn stiefmoeder niet echt heel aardig. Ze is eigenlijk altijd wel boos en irritant. Mijn stiefzus is ook bijna altijd wel chagrijnig. Ik heb er in het begin ook met papa over proberen te praten, maar ik ben er nu mee gestopt omdat hij dan altijd boos werd. Met mijn moeder kan ik het wel goed vinden en er goed over praten. Mijn oplossing nu is dat ik het bij papa laat gaan en dat ik mijn boosheid inhoud, dan als ik weer bij mama ben praat ik er weer over. Dit zorgt ervoor dat het wel altijd lastig is, maar wel fijner. En mijn stiefbroer daar heb ik eigenlijk ook nooit last van, want die zit altijd boven te lezen of op de laptop. Mijn vader die gaat ook altijd mee met mijn stiefmoeder. Vroeger vondt hij dat nooit maar nu ineens wel. Er zijn ook altijd heel erg veel regels, die moet ik allemaal onthouden en daardoor word het best wel druk in mijn hoofd/buik. Mijn broer die blijft heel vaak kalm, dat vind ik ook heel erg fijn. Ooit hebben wij natuurlijk ook wel ruzie, maar dat komt gewoon omdat wij broer en zus zijn. Bij mama heb ik 2 honden als ik dan boos ben knuffel ik er ook altijd mee. Kennen jullie dit misschien ook? En hebben jullie misschien nog tips voor mij? Laat het dan alsjeblieft weten.

Groetjes,
Anoniem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hihi ben ik weer, was nog een heeeel belangrijk ding vergeten te zeggen: Denk eraan dat je naar je vader toe gaat om hem te zien en omdat je om hem geeft. Hij houdt van jou en jij van hem, vergeet dag niet!! Als je geen zin hebt om te gaan door bijv je stiefmoeder, denk rr dan aan waar je het voor doet: om een goede relatie t houden met je vader. Natuurlijk is die relatie met je moeder anders, maar je moet proberen zolang je het kan volhouden ook een goede relatie met je vader tr houden. Liefs,… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi! Ik wil graag laten weten dat je niet de enige bent! Mijn situatie is bijna hetzelfde: ik mag mijn stiefmoeder ook niet zo, ze is soms erg irritant. Mijn stiefzus was zelfs nog vervelender, maar zij is gelukkig net uit huis! Ik heb 2 stiefbroers waar ik wel goed mee kan opschieten. Ik heb veel steun aan mijn broertje, ik praat veel met hem over onze irritaties. Net als jij zeg ik er niet veel van, ik houd me in. Ik ben daar maar om het weekend dus ik probeer me net als jij gewoon aan te passen. Dit… Lees verder »

Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Lieve,

Dankjewel voor je bericht! Wat vertel je dat mooi, en herkenbaar.
Net als Desi zegt, het is belangrijk dat je erover praat. Met je broer of je moeder, of iemand die je vertrouwt. Ook is het fijn als je op een manier aan je vader kan laten weten wat voor gevoel zijn gedrag jou geeft. Dit kun je opschrijven, of op een rustig moment onder vier ogen bespreken. Fijn dat je twee lieve honden hebt (:
Je staat er niet alleen voor en vraag hulp en blijf praten!

Succes!

Liefs,
Emmeline

Desi
Desi
7 jaren geleden

Lief meisje, Ik kan me echt heel goed voorstellen dat jij het bij jouw vader lastig hebt. Ik herken mezelf in jouw verhaal, ik heb het ook altijd lastig bij mijn vader en kan het niet goed vinden met mijn stiefmoeder en stiefzussen. Mijn vader vindt ook altijd hetzelfde als mijn stiefmoeder en ook over dingen die vroeger bijvoorbeeld helemaal niets vond. Ik vind het wel heel fijn om te horen dat jij het goed kan vinden met jouw moeder en dat je het er met haar over kan hebben. Het is namelijk heel belangrijk om het er wel met… Lees verder »