Femke (13 jaar) in

Bij mijn vader gelukkiger

Hallo, ik heb heel lang zitten nadenken over hoe het zit over of ik kan (mee)bepalen over waar ik ga wonen. het zit namelijk zo: in 2009 zijn mijn ouders gescheiden en in die zomer heeft een rechter beslist dat ik met mijn moeder mee ging naar nederland om daar te wonen (we woonden voorheen in belgie) ik woon hier nu al 3 jaar en ben er laatst weer over gaan denken dat ik liever bij mijn vader ben en woon. (toen de rechtszaak bezig was wilde ik ook in belgie bij mijn vader blijven) ik heb het heer zeer moeilijk mee dat ik bij mijn vader gelukkiger ben dan bij mijn moeder. kan iemand me helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Femke, Vanaf je twaalfde jaar krijg je meer rechten binnen de echtscheiding van jouw ouders. Ik lees dat jij 13 jaar bent, dus je mag zelf jouw mening uitspreken over waar jij graag wilt wonen. Echter is het niet zo dat jouw mening hierin beslissend is. Je kunt jouw mening hierover aangeven bij de rechter, dus dat je bij jouw vader wilt wonen, maar de rechter gaat de situatie dan zelf eerst bekijken en een beslissing nemen. De beslissing van de rechter hierin is bindend, dat wil zeggen dat de beslissing zoals de rechter deze maakt, het vervolg bepaalt.… Lees verder »

Anouk
Anouk
8 jaren geleden

Hallo Femke, Wat dapper dat je hier je verhaal kwijt durft! Het is een hele moeilijke situatie als ik het zo lees! je zit ook een beetje in de knoop heb ik het gevoel. Is het daarom misschien niet handiger als je eens op zo schrijven waarom wil ik niet meer hier wonen maar bij mijn vader. zodat je al een klein beetje rust creëert voor jezelf. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je eens met je moeder/vader of vriend/vriendin het erover hebben waar je mee zit. dit kan je een beetje helpen hoop ik in moed verzamelen… Lees verder »