Jill (13 jaar) in

Bij mijn vader

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik vier jaar was. Ik heb er nooit echt iets van meegemaakt. Het ging altijd goed tussen mijn ouders, ze hadden nooit ruzie en geld werd altijd goed verdeeld. Tot afgelopen 2 jaar. Mijn moeder wil graag verhuizen. Ik woon met mijn vader ongeveer 10 km verderop. Al mijn vrienden wonen in het dorp bij mijn moeder. Daarom ga ik hun best wel missen. Gelukkig zit ik bij ze op school en zie ik ze nog vaak. Alleen ik wil eigenlijk graag bij mijn vader wonen. En ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Ik weet niet hoe ik het tegen mijn moeder moet zeggen. Hebben jullie misschien tips? Want het is best wel een moeilijke keuze.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
Sanne
7 jaren geleden

Hoi Jill, Goed van je dat je een berichtje schrijft! Wat een lastige situatie beschrijf je, ik kan me voorstellen dat je daar mee zit. Wat ik vooral uit je verhaal opmaak is dat je bang bent om je moeder te kwetsen, wat natuurlijk niet gek is. Het beste is om eens goed met je moeder te praten. Het helpt als je van tevoren goed bedenkt wat je tegen haar zou willen zeggen, wat bijvoorbeeld een rede is dat je bij je vader wil wonen. Als je dit gesprek aangaan moeilijk vind, kan je dat misschien met je vader erbij… Lees verder »

Eva
Eva
7 jaren geleden

Hoi Jill, Wat goed van je dat je dit bericht met ons deelt. Ik snap het heel goed, omdat mijn ouders ook gescheiden vanaf mijn vierde jaar. Fijn, dat je er nooit echt iets van hebt meegemaakt! Als je eens een lijstje maakt met alle positieve en negatieve punten over het wonen bij je vader. En misschien ook zo’n lijstje maken over het wonen bij je moeder, dan kan je ze met elkaar vergelijken. Zo heb je namelijk alles op een rijtje en vergeet je niks. Denk ook misschien na over hoe je dan naar school gaat en wanneer je… Lees verder »