D. (24 jaar) in

Betrek de kinderen niet onnodig!

Ik ben nu 24 jaar oud, en worstel nog steeds met mijn eigen emoties. Mijn ouders zijn toen ik 3 jaar oud was in een vechtscheiding uit elkaar gegaan. Contact met elkaar was er niet, alleen in de rechtbank. Jaren ben ik als spreekpop gebruikt, maar he, ik wist niet anders. Op latere leeftijd (13) ging dit voor mij echt problemen opleveren waar ik nu nog steeds mee rondloop. Meerdere keren bij een psycholoog en ook dat hielp niet.

Ouders, betrek je kind in geen beding in jullie gevecht. Ook al ben je uit elkaar, er was een tijd dat jullie wel van elkaar hielden. Blijf met elkaar praten, maar niet waar de kinderen bij zijn. Ja ze merken echt wel wat er aan de hand is, maar praat SAMEN met de kinderen, zodat ze ook weten dat het niet hun fout is (want ja dat zullen er genoeg denken). Al met al, betrek de kinderen niet onnodig in JULLIE gevecht!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Minouk
Minouk
7 jaren geleden

Beste D.,

Wat mooi dat je vanuit je eigen ervaring andere ouders wilt en kunt adviseren!

Ik ben het volledig met je eens en heb dit zelf ook zo ervaren en nog steeds. Mijn ouders zijn nu 5 jaar gescheiden en het contact liep eerst ook via de rechtbank en ik voelde mij ook een spreekpop tussen mijn ouders. Dit hoor je een kind niet aan te doen en veel ouders doen dit onbewust.

Ik vind het een erg mooi advies aan ouders, bedankt hiervoor!

Liefs,
Minouk

Meike
Meike
8 jaren geleden

Hoi D.,

Wat een mooi advies! Ik weet zelf heel goed hoe het is om als ”spreekpop” te dienen voor je ouders en begrijp dan ook heel goed dat dit absoluut niet fijn geweest is.

Ik vind het naar voor je dat je er zoveel problemen door gekregen hebt en ik hoop dat al de ellende van de scheiding ooit helemaal achter je kan laten, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Ik wil je bedanken voor je goede tip en je heel veel sterkte en succes wensen!

Liefs,
Meike