Anoniemx (12 jaar) in

Beseffen

Lieve mensen
Ik zit nu zelf in een scheiding.
Ik weet niet goed wat ik moet doen.
Mijn vader doet heel moeilijk.
En wil mij en vooral mijn broertjes dat wij 50%bij hem zijn maar wij hebben daar geen zin en we zijn liever bij mijn moeder ik maak best wel heftige ruzies met mijn vader ik zit daar erg mee want mijn vader doet moeilijk over wie de spullen krijgt en hij huilt ook waar wij bij zijn mijn kleine broertje kent geen ander leven dan alleen maar ruzie
Heeft iemand tips ofzoo dit gaat niet goed mijn vader blijft maar denken dat ze bij elkaar kunnen blijven
Help mee alstjeblieft

Xxx een onzeker meisje x

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Lobke, Wat fijn dat je zoveel steun hebt gehad aan Dara’s berichtjes! 🙂 En ook goed om te lezen dat jullie bijna verhuizen naar jullie nieuwe huis. Klinkt goed. Toch zou ik je wel adviseren om te blijven communiceren met je vader. Ik denk namelijk dat je vader echt super in paniek is en een beetje radeloos over wat er aan het gebeuren is. Natuurlijk is het goed dat je aangeeft dat je bij je moeder wilt wonen, maar je vader houdt van jullie en het is niet meer dan logisch dat hij graag wilt dat jullie zoveel mogelijk… Lees verder »

Lobke
Lobke
9 jaren geleden

Lieve dara Ik heb het vorige week tegen mijn beste vriendin vertelt dit heeft mij erg op gelucht. Het voelt of er een hele last van mij. Schouders af is over een maand gaan we naar het nieuwe huis:) ik weet niet of het raar is dat ik blij ben dat mijn ouders uit elkaar gaan maar dat komt om dat ik super blij ben dat het gewoon even geen ruzie is 🙂 ik heb het nieuwe huisje gezien en het bevalt me heel erg goed! Ik heb een leuke kamer het is wel kleiner dan dat het nu is… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hoi Lobke, Sorry voor de enorm late reactie hierop. Hoe gaat het nu met jou? Ik ben heel blij voor je dat het wel een beetje rustiger begint te worden. Ik hoop dat dat zo mag blijven. Wat betreft die vriendin denk ik dat je gewoon even bij haar kan aangeven dat je het fijn zou vinden om met haar te praten hierover. Dan kunnen jullie samen bedenken hoe jullie dat het beste kunnen doen. Ik had dus een vriendin op de middelbare waarmee ik vaak in de pauzes alleen ging zitten en dan gingen we praten over alles. Bovendien… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

hoi dara ik erg blij dat je me hierbij een beetje kan helpen ik voel me veel opgeluchter dat ik hier met jou over kan praten heel erg bedankt hier voor het gaat nu iets beter tussen mijn ouders mijn vader begint het een beetje door te krijgen gister hebben ze voor het eerst een goed gesprek gehad het was voor het eerst een beetje rustig in huis het gaat nu beter met hem daar ben ik wel blij om maar hij huilt nog wel heel veel vooral omdat hij het nu echt door heeft en daar is hij heel… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Wat vervelend van oud en nieuw. Ook dat je vriendinnen er zo mee om gingen. Ik snap wel dat je misschien niet alles aan hen wilt vertellen, dan ben je opeens anders en zielig. Maar als het goede vriendinnen zijn kan je vast wel iets kwijt. In elk geval een klein beetje uitleg, misschien wordt alles vertellen wat te veel, maar als je rond blijft lopen in een groep mensen die geen idee hebben hoe jouw leven eruitziet voel je je zo alleen. Op jouw leeftijd had ik zelf één vriendin met wie ik altijd praatte, misschien is… Lees verder »

anoniempjex
anoniempjex
9 jaren geleden

hii dara dankjewel voor deze tips ik kan ze goed gebruiken. ik kan gelukkig goed met mijn moeder praten alleen ik zou niet weten met wie ik moet praten want ik ga in maart met mijn moeder en mijn broertjes tijdelijk in een ander huisje wonen want mijn vader wil niet uit het huis ik wil wel met iemand praten maar ik weet echt niet wie ik zou wel met vriendinnen willen praten maar ik heb geen zin in medelijden snapje mijn hele oud en nieuw is helemaal verknalt door mijn vader hij zat te huilen bij iedereen en mijn… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Lieve anoniem, Ouders kunnen inderdaad heel slecht zijn met luisteren, en zeker slecht dat jullie vader jullie zo opzadelt met alles. Ik heb de scheiding tussen mijn ouders niet meegemaakt, maar wel de aftershock die waarschijnlijk nog de rest van mijn leven zal duren. Ik weet dus niet of ik specifieke tips voor je heb, maar het klinkt in elk geval dat een 50-50 omgangsregeling geen goed idee is. Kan je hierover met je moeder praten? Het is wel belangrijk dat zij jullie situatie snapt zodat ze jullie kan helpen en steun kan bieden. Mijn moeder heeft ook weleens zulk… Lees verder »