Cheyenne (14) in

Bang voor zijn reactie

Hoi,
mijn ouders zijn gescheiden toen ik 13 was en in het begin ging alles goes, dus wou ik geen keuze maken tussen mijn ouders en bij allebei blijven. Ik wissel nu om de week. Maar sinds april heeft mijn vader een vriendin, die heeft 2 dochters. Mijn vader is een man van zeggen en vervolgens niet doen en dat is de reden waarom ik hem nu dan ook niet meer vertrouw als hij zegt dat hij iets gaat doen. Dit is echt heel lastig, want soms denk ik van: oke ik geef hem nog 1 kans. Altijd vergooit hij die kans en inmiddels voel ik me zo onprettig en gestresst door de hele situatie met mijn vader dat ik mezelf begon te snijden. NOOIT DOEN! Het is namelijk echt zonde van jezelf. Het lucht even op, maar daarna blijf je er je leven lang littekens van houden. Nadat het een keer niet wou stoppen met bloeden ben ik ook gestopt. Ik heb het een poosje geleden gezegt tegen mijn moeder en zij reageerde er heel kalm op. Toen ik vroeg ofdat ze boos was zei ze dat ze er niks aan kon veranderen. Ze wil alleen wel dat ik het in het vervolg zeg als het zo slecht met me gaat. Best begrijpelijk.
Tegen mijn vader durf ik het niet te zeggen, want hij reageerd altijd heel erg heftig. Een keertje zei ik tegen hem dat ik een gesprek met de kinderrechter wou, omdat dat een onafhankelijk persoon is en hij begon me overdreven te zeggen dat hij altijd zijn best heeft gedaan, dat hij het niet snapte waarom ik dit opeens zei en hij gaf me en knuffel en liep zogenaamd verdrietig weg waarna hij zeg omdraaide en naar mijn moeder schreeuwde dit haar schuld was en dat het haar schuld was dat ze niet snel konden scheiden (vriendin was net in beeld en ze wilden gelijk trouwen, maar dat kon nog niet, omdat de scheiding nog niet klaar was.) Sindsdien durf ik tegenover hem de waarheid dat ik weg wil niet meer te zeggen. Maar ik ben inmiddels op het punt beland dat ik contact heb met mijn mentor die ook van de situatie weet en binnenkort ook naar de contactpersoon van school ga. Mijn moeder wil dat ik mijn mentor een bericht stuur dat ik volgende week een gesprek met haar en mijn ouders heb waarin ik tegen mijn vader zeg dat ik weg wil. Daar heb ik mee ingestemd en vind ik ook een goed idee, want ik weet dat er anders nog een keer komt dat ik er echt niet meer tegen kan en als ik het dan zeg komt het echt niet goed. Maar ik wil ook niet weten wat ik ga doen als ik dan misschien besluit om alles voor mezelf te houden. Ik ben alleen bang voor wat de reactie van mn vader is. Of hij reageert heel heftig of hij laat geen emotie zien (heb ik ook al eens gehad). Toen mijn moeder zei dat ze wegging hoopte ze nog dat mijn vader haar zou vragen om te blijven, maar hij liep naar de schuur en kwam terug met de mededeling dat hij een vriend had gebeld die zou komen met een aanhanger om haar spullen weg te brengen. Ik weet dus echt niet wat voor reactie ik kan verwachten. Ik stress op dit moment hier erg veel over. Heeft iemand nog tips om het makkelijker te maken? Of hoe ik tegen mijn vader kan zeggen dat ik weg wil zonder een enorm heftige reactie te krijgen? Iedereen die in een soortgelijke situatie zit: heel veel sterkte. Het is zwaar kut voor je.
Alvast bedankt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel en Benjamin
Daniel en Benjamin
7 jaren geleden

Daniel: bij mij en Benjamin is bijna precies hetzelfde, ik heb alleen een vraag: slaap je er nog steeds? Want ik en mijn broertje Benjamin niet meer, we laten het een beetje opbouwen, als je het lastig vind om iets tegen je vader te zeggen, moet degene die je erbij help of je moeder dat gewoon zeggen. Als je iets dwars zit. MOET je het altijd zeggen, het heeft mijn hart al meerdere keren opgelucht.Benjamin:ik heb heel veel respect voor je want ik weet hoe kut het is.

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Lieve Cheyenne, Wat een moeilijke situatie waar je inzit, ik snap heel goed dat je hier om advies vraagt! Ik herken mijn vader wel een beetje in jouw beschrijving. Mijn pa reageert ook altijd heel heftig en ik durf hem niet gauw iets te vertellen waarvan ik weet dat hij het niet leuk vind. Toch moet ik dat af en toe wel doen. Mij helpt het om er niet te lang om heen te draaien en het meteen te zeggen. Ook zo eerlijk mogelijk proberen te zijn en duidelijk uitleggen wat jij vind, hoe je je voelt en waarom jij… Lees verder »

Yannick, forumcoördinator
Yannick, forumcoördinator
7 jaren geleden

Lieve Cheyenne, Wat goed dat je op ons forum om tips vraagt. Je staat er niet alleen voor. Elke dag krijgen we veel vragen binnen van jongeren met gescheiden ouders, over van alles en nog wat. Wij, jongeren van Villa Pinedo die erop reageren, herkennen ook veel en delen graag onze ervaringen. Ten eerste: super goed dat je zelf bent gaan inzien dat snijden niet de oplossing is. Je voelt dan even de pijn niet meer, maar het lost natuurlijk niets op. En je doet jezelf pijn, terwijl jij er niets aan kunt doen. Ik herken dat heel erg. Toen… Lees verder »