M. (15) in

Bang dat het nooit meer goed gaat komen

Hoi hoi! Mijn ouders zijn inmiddels al ruim 8 jaar gescheiden en het dreigt opnieuw flink uit de hand te lopen. Het is eigenlijk nooit echt goed gegaan. Ik zou om het weekend naar mijn vader toe ‘moeten’, maar inmiddels ga ik al een paar maanden niet meer. Mijn vader heeft al 6 jaar ongeveer een nieuwe partner die samen ook nog een kindje hebben gekregen (nu 3 jaar). Die partner is al die tijd dat ze bij mijn vader woont eigenlijk al een verschrikkelijk persoon voor mij. Ze scheld me achter mijn rug om vaak uit en doet hele erge dingen. Mijn broertje van 12 gaat eigenlijk nog wel frequent naar hun toe, maar dan zegt hij steeds: “Ik ga voor mijn broertje en niet voor papa en *partner*”. Nu geloofden mijn moeder en ik hem al niet zo heel erg, maar dat is dus nog bevestigd ook. Hij ging afgelopen vrijdag naar mijn vader toe en, omdat mama en ik heel nieuwsgierig waren vroegen we die avond al meteen hoe het ging en hoe dat het daar was. Geen reactie. Later vertelde hij dat het allemaal wel prima ging en dat was voor ons de druppel om hem te vertellen dat hij compleet onzin al die tijd al verteld. Dit is daarna volledig geëscaleerd en mijn broertje heeft toen gezegd dat hij vond dat hij maar beter bij papa kon blijven (waarschijnlijk omdat hij wist dat hij thuis op zn donder zou krijgen). Dit maakte mijn moeder en mij ontzettend boos, want hij heeft ons dus altijd keihard voor zitten liegen en mama heeft dus ook meteen tegen hem gezegd dat hij dan maar daar voor altijd moet blijven en moet dus vanavond al zijn spullen van bij mama inleveren. Ik ben dus alleen zo bang dat dit nooit meer goed gaat komen en dat iedereen voor altijd boos op elkaar zal blijven :(. Iemand tips hoe ik hiermee om kan gaan? Groetjes en alvast bedankt!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnnePieter Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne
Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht en wat vervelend dat het zo uit de hand is gelopen. Ik herken de situatie wel, dat je soms dingen zegt en dat het achteraf zo escaleert en je de dingen die je zei, liever niet had willen zeggen. Dit is bij jullie nu ook het geval zo te lezen. Ik denk dat het voor de volgende keer beter is om je broertje niet op deze manier met z’n tweeën te benaderen. Ik denk dat hij zich op dat moment heel erg aangevallen voelde. Ik snap dat jij en je moeder boos bent, aangezien jullie… Lees verder »

Pieter
Pieter

Hey! Wat knap dat je om advies durft te vragen, dat vind ik heel goed van je! Want ik weet hoe lastig het soms kan zijn om advies aan iemand te vragen… Toen ik je bericht las, herkende ik een aantal dingen terug in mijn eigen situatie. Mijn ouders zijn al heel lang gescheiden en ik heb een stiefmoeder die mij niet mag. Toen ik als klein jongetje bij mijn vader en stiefmoeder ging logeren, merkte ik dat ze mij altijd negeerde en niet aardig tegen mij deed. Ik vond het dus verschrikkelijk om daar naartoe te gaan… Echter heb… Lees verder »