Iris (13 jaar) in

Band versterken

Hoi!
Fijn dat je dit komt lezen….
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 maanden was (officieel toen ik 2 was). Mijn vader en moeder zijn nu beiden 35 en waren 21 en 22 toen ik geboren werd (best jong). Alleen ik zie mijn vader steeds minder… en ik weet niet of ik dat nou jammer moet vinden of niet… onze band is namelijk erg achteruit gegaan sinds hij en zien nieuwe vriendin na 7 jaar uit elkaar gingen. Ik mocht haar niet, maar nu ze uit elkaar zijn merk ik pas hoe hard ik haar nodig heb. Sinds ze uit elkaar zijn zie ik mijn vader steeds minder… en ik ben er achter gekomen dat mijn vader stiekem rookt en dat vind ik erg vervelend. Ik heb hem een keer stiekem achter het schuurtje zien roken, hij stinkt uit zijn mond naar rook, overal liggen aanstekers en er viel een keer een sigaretten doosje uit zijn broekzak (waarvan hij zij dat het van een vriend was).

Kunnen jullie mij misschien helpen ik zou de band tussen mijn vader en mij graag sterker willen hebben en hem vaker zien. Ook zou ik erg graag willen dat hij stopt met roken, ik wil hem graag helpen.

Groetjes Iris

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
7 jaren geleden

Bedankt voor jullie reactie 🙂
Ik zal mijn vader binnenkort bellen om te vragen of hij iets leuks samen wil doen.

Later zal ik nog tegen hem zeggen dat ik het niet fijn vind als hij rookt en of hij er mee zou willen proberen stoppen en anders het niet in mijn bijzijn doen.
Groetjes Iris 🙂

Minouk
Minouk
7 jaren geleden

Lieve Iris, Zo te horen is het contact er wel geweest met je vader en wil je dat graag terug. Spreken jullie elkaar nog wel soms of zien jullie elkaar soms? Als dit zo is zou je het gesprek met je vader aan kunnen gaan. Hierin zou je tegen hem kunnen zeggen dat je hem vaker wilt zien. Tijdens een gesprek is het fijn dat diegene direct erop kan (en moet) reageren. Jouw vader zal dus zijn mening geven op het feit dat je hem meer wilt zien. Over het roken. Het is lastig als iemand stiekem rookt omdat diegene… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Iris, Heel vervelend dat de band tussen jou en jouw vader niet zo sterk is en dat je vader stiekem rookt. Mijn vader rookte en dronk vroeger altijd wanneer het niet goed ging tussen hem en mijn moeder. Het deed me pijn om te zien hoe hij zijn troost zocht bij sigaretten en alcohol. Dit heb ik ook tegen hem gezegd en hem gevraagd of hij niet meer zijn troost zoekt bij sigaretten en alcohol wanneer het iets minder gaat, omdat dit niet goed voor hem is en ik er verdrietig van wordt als ik hem zo zie. De… Lees verder »