Lotte (21 jaar) in

Anorexia

Hey,
mijn ouders zijn 7 jaar geleden gescheiden. De periode die daarna volgde was één groot drama. Ik heb in die periode bij mijn vader, moeder, opa & oma en schoonouders gewoond, waardoor ik nu, 7 jaar daarna nog steeds veel problemen ondervind.

Inmiddels woon ik een half jaar samen met mijn vriend. Ik heb gemerkt dat mijn vriend vind dat ik te weinig eet. Dat klopt, ik eet niet veel maar dat was voor mij geen probleem. Nu loop ik bij een psycholoog en die is tot de conclusie gekomen dat ik anorexia nervosa heb. Zelf vind ik dit echt veel te overdreven, ik wil er echt niet zo’n naam aan hangen! Maar ik moet en zal beter worden van haar. Terwijl ik dat zelf helemaal niet wil. Ik zou niet weten waarom ik het verdien beter te worden van mijn anorexia wanneer mijn ouders niet eens gelukkig zijn. Ik spreek mijn vader amper, mijn moeder af en toe maar ze zien me heel weinig. Het zal ze toch niet boeien dat ik dit heb. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik moet doen..

Jullie tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
9 jaren geleden

Lieve Lotte, Heel fijn om te lezen dat je een vriend hebt die veel om je geeft. Het feit dat je ouders niet gelukkig zijn betekent niet dat jij dat niet mag zijn! Ik weet niet of je jezelf te dik vindt dat je daarom weinig eet, of om jezelf ongelukkig te maken. Maar een ding weet ik wel en dat is dat er mensen zijn die om je geven en die je heel graag willen helpen. Maar zoals in een reactie hieronder al is gezegd moet je eerst van jezelf leren houden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ik… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi Lotte, Ik vind het erg voor je dat je nog last hebt van de scheiding van jouw ouders. Zo te lezen heb je het ook niet makkelijk gehad de afgelopen 7 jaar. Steeds verhuizen en bij andere wonen. Als ik je verhaal zo lees heb je een vriend die heel veel om je geeft. Hij maakt zich zorgen om je. En ook al deel jij die zorgen niet helemaal, je erkent wel dat je problemen hebt en je weinig eet. Je zegt dat je het niet verdient om beter te worden. Maar lieve lieve Lotte dat verdien je zeker… Lees verder »