Anoniem (0 jaar) in

Altijd haar schuld

Hallo mensen ik heb echt hulp nodig.
Mijn ouders zijn nu al ongeveer 13 jaar gescheiden. Allebij hebben ze en nieuwe partner de communitactie loopt meestal via mij(dat vind in vervelend, en als ze zelf contact hebben mailen ze) Mijn vader is super vaak onodig boos op mijn moeder. Maak dat laat hij ook vaak merken als ik erbij ben. En het is altijd de schuld van mijn moeder. Ik wil hier wel wat aan doen maar ik weet niet zo goed wag

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tosca
Tosca
7 jaren geleden

heey, mijn ouders zijn al vanaf dat ik 2 ben gescheiden en heb soms nog wel is moeilijk mee. En ik heb ook soms precies wat jij zegt. Meestal was het mijn vader die beetje geïrriteerd over mijn moeder praatte en dat vond ik ook super vervelend. Op een gegeven moment was ik der klaar mee. Eerst wist ik niet hoe ik het moest zeggen, maar ik ben uiteindelijk gewoon naar hem toe gegaan en heb gevraagd of hij eventjes kon praten. Ik heb uitgelegd aan hem dat ik het vervelend vind dat hij elke keer zo negatief over mijn… Lees verder »

Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hoi, Het is niet leuk als je ouders niet meer zoveel praten en bijna alles via jou aan elkaar vertellen. Maar misschien helpt het om dit tegen ze te zeggen en dan echt heel duidelijk te zijn dat je het écht niet meer leuk vindt. Wat je vertelde over dat je vader vaak onnodig boos is op je moeder. Hierover kan je het ook hebben met je vader. Vertel hem dat je het niet fijn vindt dat hij boos doet over je moeder zonder goede reden en dat je niet wil dat hij jou erin betrekt. Als je ouders niet… Lees verder »

Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Hoi,

Bedankt voor je bericht!
Ik begrijp dat je het heel vevelend vindt alles te moeten doorgeven.
Ik denk ook dat het belangrijk is dat je het duidelijk aangeeft. Dit kan je gewoon zeggen tegen je ouder, of iemand die je vertrouwt als je dat makkelijker vindt. Je kan het ook opschrijven en aan je ouders geven.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Je kan altijd nog een berichtje plaatsen.

Liefs,
Emmeline

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste anoniem, Het is inderdaad niet leuk als een kind van gescheiden ouders ‘de taak krijgt’ om als postbode te spelen. Mijn ouders proberen dat zo veel mogelijk te vermijden, ze gaan op een volwassen manier met elkaar om. Zoals je aangeeft, je vind het niet leuk dat jouw ouders communiceren via jou, het lijkt me dan ook handig om aan te geven dat je dit niet leuk vind. Als je vader of moeder vraagt of jij iets door wil geven aan de andere ouder, kun je zeggen dat je het zat bent om voor hun te communiceren en dat… Lees verder »