Anoniem (0 jaar) in

altijd goed contact houden

Beste gescheiden ouders,

ik wil mijn verhaal delen en hoe ik tegen mijn situatie aankijk en misschien kan ik ook nog tips voor jullie geven.
Mijn ouders zijn al vanaf dat ik 2 jaar ben gescheiden en ik heb er hele lange tijd geen problemen mee gehad omdat als je klein bent best wel de situatie accepteert, omdat je het toch niet goed begrijpt.
Maar op toen ik ongeveer 11 jaar was had ik er al wat meer moeite mee. Ik gaf mijn stiefmoeder de schuld van de scheiding en kon niet helemaal goed met haar overweg. Ik zat toen ook in een praatgroep en dat heeft voor lange tijd geholpen.

maar toen werd ik naar een paar jaar 16 en begon mijn teleurstellingen en boosheid op te bouwen. Ik was boos en teleurgesteld in mijn vader.

Ik begon te beseffen hoeveel ik eigenlijk mis met mijn vader. Hij is/was nooit thuis en hield zich nooit bezig met mijn school of wat dan ook nog meer. Ik begon om me heen vriendinnen en vrienden te zien die dingen met hun vader deden. Ik wist eindelijk wat ik miste, de aandacht van mijn vader. Ik wou dat hij meer tijd in me stak.
Al langzamerhand kwam ik alleen bij mijn vader omdat het voelde als verplichting. Ik werd er zo ongelukkig door. Ik leerde een vertrouwingspersoon op school kennen en begon daar gesprekken mee te voeren, maar voordat ik gesprek zou hebben met hem en mijn vader, was mijn ma woedend geworden op hem en heeft ook verteld dat ik eigenlijk door hem met iemand aan het praten ben. Daar schrok hij van en toen hebben we na jaren weer iets samen gedaan. dat hield hij eventjes vol en nu is het weer als eerst.

Ik probeer me erbij neer te leggen, omdat ik ook energie in stak om beter contact te krijgen en dingen te doen met hem, maar toch gebeurd er niks. deel van me is woedend maar ander deel wilt weer rust vinden.
Hoe moeilijk ik het er nog mee heb, ik moet toch doorgaan.

dus ouders ook al zijn jullie gescheiden, zorg dat jullie altijd goed contact houden en ook soms met zijn tweetjes wat gaat doen.
Al kom je bij het sporten kijken of stuur je keer een appje of als je iets meegemaakt hebt (of je zoon/dochter) bel hem/haar en ga eventjes praten. Dat is zooo belangrijk voor jullie band.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Rosa
Rosa
7 jaren geleden

Beste Anoniem,

Bedankt voor je berichtje op ons forum. Wat mooi dat je ouders advies geeft.
Je verhaal raakt mensen en ik hoop dat veel ouders dit verhaal lezen zodat zij jou goede tips mee kunnen nemen.

Ik wens je heel veel sterkte. Vergeet niet met mensen hier over te praten of je op een andere manier te uiten.

Veel Liefs, Rosa

Anouk
Anouk
7 jaren geleden

Hallo Anoniem,

Wat een prachtig bericht!!
Ik vond het echt een mooi bericht met hele mooie en goede tips!
Dank je wel voor je berichtje, tips en het delen van jouw verhaal.
Zullen een boel mensen zijn die heir iets aan hebben!

Ik wens jou zelf ook nog veel succes en sterkte met alles.
Liefs,
Anouk